Ανάβαση στα Κ2 (8611μ) & Broad Peak (8051μ) θα επιχειρήσει ο Φ. Θεοχάρης το 2020!

Τον Ιούνιο του 2020 ο Φώτης Θεοχάρης θα αναχωρήσει για το Πακιστάν οπότε και θα προσπαθήσει να σκαρφαλώσει στο δεύτερο υψηλότερο και δυσκολότερο από τεχνικής άποψης βουνό της γης που φέρει την ονομασία Κ2 (8611 μ). Χαρακτηριστικό της δυσκολίας της ανάβασης είναι ότι μόλις περίπου 452 ορειβάτες έχουν καταφέρει να ανέβουν στην κορυφή, ενώ ουδείς κατά τη διάρκεια του Χειμώνα. Θεωρείται η πιο δύσκολη κορυφή άνω των 8000 μέτρων.

 

«Όταν ζωγράφιζα μικρός ένα βουνό έφτιάχνα ένα τρίγωνο. Αυτό το βουνό λοιπόν, το Κ2, αποτελεί το απόλυτο τρίγωνο. Μπορεί το Έβερεστ να είναι το ψηλότερο βουνό αλλά η απαράμιλλη ομορφιά του Κ2 με τράβηξε περισσότερο, γνωστό και ως Το Άγριο Βουνό, που βρίσκεται στα σύνορα Πακιστάν και Κίνας» ανέφερε ο Φώτης στην σελίδα του στο facebook ανακοινώνοντας την προσπάθειά του. 


Πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στην κορυφή του Κ2 ήταν ο Αλέξανδρος Αραβίδης στις 26 Ιουλίου του 2014 ενώ ο σχοινοσύντροφός του τότε Πάνος Αθανασιάδης είχε σταματήσει 150 μέτρα κάτω από την κορυφή λόγω εξάντλησης.

Για … ζέσταμα αλλά και για εγκλιματισμό ο Φ. Θεοχάρης σκοπεύει πριν την ανάβαση στο Κ2, να σκαρφαλώσει στο Broad Peak, ένα από τα 14 βουνά του πλανήτη η κορυφή του οποίου βρίσκεται πάνω από τα 8000 μέτρα γνωστό ως K3, είναι το 12ο υψηλότερο βουνό στη Γη, με υψόμετρο 8.051 μ και βρίσκεται στα σύνορα Πακιστάν και Κίνας. Το Broad peak, 8051μ έχει τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχει μια κορυφή 8 χιλιάδων μέτρων, και σε αυτή τη περίπτωση τον αυξημένο κίνδυνο χιονοστιβάδων και το εξαιρετικά ευμετάβλητο μικροκλίμα. Η πρώτη ελληνική αποστολή πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 1997 και έφτασε στα 7000μ. Τον Ιούλιο του 1999 η Ελληνική αποστολή ανέβηκε στα 7100μ. ενώ η πιο πρόσφατη προσπάθεια τον Ιούλιο του 2013 στα 8000 περίπου μέτρα.


Νεότερα νέα θα μαθαίνετε μέσω της σελίδας Fotis Theocharis

Όποιος έχει την διάθεση και την δυνατότητα να υποστηρίξει τον Φώτη Θεοχάρη να πραγματοποιήσει το όνειρό του ανεβαίνοντας στις δύο ψηλές κορφές των Ιμαλαΐων μπορεί να το κάνει από την σελίδα https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/FotisTheocharis

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ