Imittos Epic 2016: Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου

04 Νοε 2016

Για 2η χρονιά την 28ή Οκτωβρίου η παρέα των δρομέων βουνού έδωσε ραντεβού στον Υμηττό για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στις διαδρομές του Epic (25km) και «Ανάβαση Τρελού» (12km). Η πολυπλοκότητα και το τεχνικό τερέν των μονοπατιών του Υμηττού, δεν δημιούργησαν προβλήματα φέτος στους συμμετέχοντες που με σύμμαχο τον απροσδόκητα ευνοϊκό καιρό, τους πανταχού παρόντες εθελοντές, πέτυχαν πολύ καλές επιδόσεις και στις δύο αποστάσεις. Στο Epic συμμετείχαν 70 δρομείς (6 γυναίκες) και στην «Ανάβαση Τρελού» 85 δρομείς (18 γυναίκες). Τερμάτισαν όλοι οι δρομείς και στις δύο αποστάσεις.

Στην «Ανάβαση Τρελού» από την αρχή ξεχώρισε ο Θανάσης Παγουνάδης ο οποίος χωρίς να πιεστεί, πέτυχε νέο ρεκόρ ανάβασης αλλά και ρεκόρ διαδρομής. Η αναβασή του έγινε σε μόλις 34’40’’ βελτιώνοντας τον χρόνο του Δήμου Ευαγγλίδη από το 2010, κατά 34’’! Επίσης κατέβασε το ρεκόρ της διαδρομής στο εντυπωσιακό 57:47, πολύ κάτω από το περυσινό χρόνο της 1ω και 2λ. Αυτοί οι χρόνοι σημαίνουν ότι ο Παγουνάδης ανέβηκε με μέσο ρυθμό 6:39/χλμ και κάθετη ταχύτητα 1060μ/ώρα. Κατηφόρισε δε σε 23:06 τα 6μιση χιλιόμετρα (μέσος ρυθμός 3:23/χλμ!!!!). Στις γυναίκες ξεχώρισε η Ναταλί Περράκη με χρόνο ανάβασης 48:39 και τερματισμό σε 1:23:45. Παραμένει το ρεκόρ της Μαρίας Μαλάι από το 2015 με 1:06:56.

 

Στην  μεγάλη απόσταση του Epic, ο Γιώργος Διαλεχτός μαζί με τον Βασίλη Νυσταζάκη, ξεχώρισαν από την αρχή και πήγαιναν μαζί μέχρι λίγο πριν αρχίσει η ανάβαση για τις κεραίες. Εκεί ο Γιώργος είχε περισσότερες δυνάμεις και έκανε μία διαφορά από τον Βασίλη, που διατήρησε μέχρι τέλους. Ο Διαλεχτός (και πολύ κοντά του και ο Νυσταζάκης) κατάφερε νέα ρεκόρ σε κάθε τμήμα της διαδρομής όπως και στον συνολικό χρόνο. Συγκεκριμένα:

  • Νέο ρεκόρ ανάβασης Κορακοβουνίου με 25:01 (προηγούμενο ρεκόρ 25:24 από τον Αλέξη Καμπουρόπουλο). Να σημείωσουμε ότι και ο Νυσταζάκης ήταν 1’’ πίσω από τον χρόνο του Διαλεχτού.
  • Νέο ρεκόρ ανάβασης Κεραίες με 29:25
  • Νέο ρεκόρ διαδρομής με 2:11:40

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και δεν αποτελεί ειδική βράβευση, ο 22χρονος Κωνσταντίνος Βερόγκος είχε την ταχύτερη κατάβαση από το Κορακοβούνι (7:13) και την 2η καλύτερη κατάβαση για τον τερματισμό, λίγα δευτερόλπετα πιο αργά από τον Γιώργο Διελαχτό. Ο Βερόγκος τερμάτισε στην 3η θέση μαζί με τους φίλους του Άγγελο Παναγιωτόπουλο και Στυλιανό Asaelof, όλοι με ηλικίες 22 μέχρι 24 ετών!

 

Στις γυναίκες η Μαρία Μαλάι δεν είχε πρόβλημα να ξεχωρίσει από την αρχή του αγώνα και να πετύχει νέα ρεκόρ σε όλα τα τμήματα της διαδρομής:

  • 32:36 για την ανάβαση Κορακοβουνίου (33:48 της Ιωάννας Χουρίδου από το 2015)
  • 35:48 για την ανάβαση Κεραίες
  • Και ρεκόρ διαδρομής με 2:36:08 (από το 2:55:53 της Βασιλικής Σταύρου το 2015)

 

Στην δεύτερη θέση χωρίς πίεση η Μαίρη Κανάκη με 3:24:42 και στην 3η η πεισματάρα και χαμογελαστή Dragana Cejovic με 3:35:56.

 

Δείτε όλα τα ρεκόρ αγώνα στα τμήματα της διαδρομής στο web site: http://www.imittosepic.gr/default.aspx?id=10286&parent=10272&root=10272

 

Ειδική αναφορά κάνουμε και στους «κατακτητές» της μοναδικής «Χρυσής Χελώνας» που απονεμήθηκε σε όσους τερμάτισαν το Epic πιο γρήγορα από 2:45:00 (ή 2:59:00 για τις γυναίκες). Αυτοί είναι οι:

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΥΣΤΑΖΑΚΗΣ
  • ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΡΟΓΚΟΣ
  • STYLIANOS ASAELOF
  • ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΣΜΑΣ
  • ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΜΟΥΡΑΣ
  • ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΑΪ
  • ΙΑΣΟΝΑΣ ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ

 

Ο αγώνας έχει την ευτυχία να υποστηρίζεται από την ομάδα των Goji Berry που με την αγάπη τους για το βουνό και την παρουσία τους τόσο στην προετοιμασία όσο και την ημέρα του αγώνα κάνουν ευχάριστη την εμπειρία για τους συμμετέχοντες. Μαζί με την βοήθεια των Χρήστου Σταθούλια και Νίκου Αρκολάκη που ανέλαβαν των διπλό σταθμό στη Μονή Αστερίου, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος και γνώριμα πρόσωπα της διοργάνωσης. Την υποστήριξή του έδωσε επίσης και το Pet Shop “The Zoo’s Station” (Πάρου 2 Ηλιούπολη) του φίλου δρομέα Νίκου Χουχουμή.

 

Οι συμμετέχοντες είχαν καταγραφή των περασμάτων τους σε 5 σημεία κατά μήκος των διαδρομών, και φυσικά  τον τερματισμό τους. Η καταγραφή και ζωναντή αναμετάδοση των επιδόσεων έγινε με chips και χρονομέτρηση από το σύστημα Chronolog. Αρκετοί ήταν και αυτοί που χρησιμοποιήσαν την υπηρεσία Live tracking με κινητό τηλέφωνο από την Chronolog. Όλα τα αποτελέσματα παρουσιαζονται στο web site του αγώνα (http://www.imittosepic.gr) ενώ κάθε αθλητής μπορεί αν δει και τα ενδιάμεσα περάσματά του τόσο στον γενικό πίνακα όσο και στην καρτέλα του με click στον αριθμό του.

 

Η High5 κάλυψε τις ανάγκες των δρομέων σε υδατάνθρακες και ποτά αποκατάστασης. Προσέφερε Energy Gels και Isogels στους σταθμούς του αγώνα, όπως και ποτό υδατανθράκων Energy Source. Στον τερματισμό υπήρχε recovery ποτό 4:1.

 

Στον τερματισμό, υποδεχθήκαμε τους δρομείς με ζεστό τσάι, σπιτικά τυροπιτάκια, αναψυκτικά, snacks και μπανάνες. Τα μετάλλια και τα τρόπαια αποτελούν ένα ακόμα μοναδικό στοιχείο ταυτότητας του αγώνα μας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήταν κεραμικά, χειροποίητα και φιλοτεχνημένα από την Ελπίδα Κουρτζή και την Kourtzis Art Pottery με περισσότερους από 2 μήνες κόπου.

 

Η παρέα του “Υμηττός Epic”, θα σας περιμένει στις ίδιες γνωστές διαδρομές την 28ή Οκτωβρίου 2017! Αν και πιστεύουμε ότι ο αγώνας έχει δώσει καλές συστάσεις από τον αγαπημένο μας Υμηττό σε πολλούς δρομείς για την καθημερινή τους προπόνηση.

 

Ετοιμάζουμε και κάτι πιο προτότυπο για τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση που θα βγει σε λίγες εβδομάδες...

 

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

Η παρέα διοργάνωσης του Υμηττός Epic

Και οι Goji Berry-δες!

 

View this photo set on Flickr

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ