O Αντώνης Συκάρης διέκοψε στα 7.440m την προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή του Κ2!

Δυστυχώς, η μεγάλη προσπάθεια του Αντώνη Συκάρη να πατήσει την κορυφή του K2 χειμώνα σταμάτησε πριν λίγες ώρες στα 7.440, λόγω κρυοπαγημάτων πιθανόν 3ου βαθμού στα δάχτυλα των ποδιών αλλά και της αλλαγής του καιρού προς το – ακόμη – χειρότερο. Ευχόμαστε να έχει μια ασφαλή κάθοδο στο base camp και επιστροφή στην χώρα μας. Σίγουρα αποκόμισε μεγάλη εμπειρία από αυτό το εγχείρημα και σε όλη την ομάδα αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, τόσο για το ότι το τόλμησαν όσο και για την προσπάθεια τους όλο αυτό τον καιρό.  

 

 

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος μέσω των social media του: " Έφτασα μέχρι εδώ με μεγάλη προσπάθεια ψυχική και σωματική. Οι περισσότεροι σερπα έχουν κρυοπαγήματα και προσπαθούμε όλοι να διορθώσουμε την ζημιά που έχει γίνει. Δυστυχώς ο υπνόσακος μου είναι στο C2 και θα χρειαστεί να παραμείνω στα 7440μ όλο το βράδυ στους -38 C. Από όλη την ομάδα έχουν ξεκινήσει 4 άτομα αλλά τα 2 επέστρεψαν λόγω του ψύχους."

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ