Dacota Jones και Martina Valmassoi νικητές στο Transvulcania by UTMB® 72K!

Ο Αμερικανός Dacota Jones ήταν ο μεγάλος νικητής με χρόνο 7.02.16 στο φετινό Transvulcania by UTMB 72K, 11 χρόνια μετά την προηγούμενη νίκη του – το 2012 - στην δημοφιλή διοργάνωση που πραγματοποιείται στα εντυπωσιακά τοπία του ηφαιστειακού Las Palmas. Ο Jones ξεπέρασε τον Γάλλο Damien Humbert περίπου στο τέλος της ανάβασης στην ψηλότερη κορυφή του νησιού, το Roque de Los Muchachos, και αύξησε την διαφορά στην κατάβαση προς τον τερματισμό. Ο Γάλλος αθλητής τερμάτισε δεύτερος με επίδοση 7.10.16, ενώ τρίτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Ιταλός Andreas Reiterer με χρόνο 7:17:26 .

 

Στις γυναίκες, η Ιταλίδα Martina Valmassoi – νικήτρια του UTMB – TDS το 2022 - ήταν δεύτερη στο ξεκίνημα της κατάβασης από το Roque de Los Muchachos, αλλά κατά τη διάρκεια της κατάβασης πέρασε την Πολωνή Edyta Lewandowska και τερμάτισε τελικά πρώτη με επίδοση 9.09.13. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Πολωνή αθλήτρια με χρόνο 9.21.40 και στην τρίτη η Meg Mackenzie από τη Νότια Αφρική με χρόνο 9.28.06.

Οι αθλητές του βάθρου σε άντρες και γυναίκες κέρδισαν την συμμετοχή τους στο φετινό UTMB – CCC, αν και όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η διοργάνωση του Chamonix, οι νικητές σε αγώνες 100Κ+ θα μπορούν να ζητήσουν τη συμμετοχή τους και στο μεγάλο αγώνα – UTMB 171K – αν το θελήσουν.

Περισσότεροι από 1.700 δρομείς αγωνίστηκαν στους τέσσερις αγώνες του φετινού Transvulcania by UTMB®. Στον αγώνα των 48K (+2.865m), ο Ισπανός Dimas Pereira Obaya κέρδισε τον αγώνα των ανδρών, ενώ η Νοτιοαφρικανή Toni McCann ήταν η νικήτρια των γυναικών και έκτη στη γενική κατάταξη σε 4:49:23.

Οι Ισπανοί Josep Miret (2:08:03) και Leire Fernandez Abete (2:35:43) ήταν οι νικητές του κυρίως κατηφορικού αγώνα των 26Κ από την κορυφή της ηφαιστειακής κορυφογραμμής, ενώ ο Γάλλος Fleury Roux (8:36) και η Ισπανίδα Moana Lilly Kehres κέρδισαν τον αγώνα 1,2 χιλιομέτρων Vertical Challenge.

Τα συνολικά αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ