Bonet και Brinkman νικητές στο Pikes Peak Ascent – Εξαιρετική εμφάνιση του Κωνσταντίνου Παραδεισόπουλου με την 23η θέση στην κατάταξη!

Ο Remi Bonet, με επίδοση 2.07.02, ήταν ο μεγάλος νικητής του Ascent των 21Km (+2.382m), το οποίο ξεκινάει από το Manitou Springs στο Colorado (ΗΠΑ) και τερματίζει στην κορυφή Pikes Peak στα 4.302 μέτρα υψόμετρο, λίγες ημέρες μετά το FKT ρεκόρ που πέτυχε στα περίφημα σκαλιά του  Manitou Incline (1.42Km, +613m), αλλά και πάλι μακριά από ιστορικό και στοιχειωμένο ρεκόρ του θρύλου Matt Karpenter (2.01.06 – 1993).

Πάντως ήταν περίπου 2 λεπτά πιο γρήγορος από την επίδοση του Kilian Jornet πριν 3 χρόνια και γενικά πέτυχε μια από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών, με το  εξαιρετικό 2.07.02 που πέτυχε. Ο Bonet προηγείτο από την αρχή και θα λέγαμε επικράτησε εύκολα, με δεύτερο τον  Ισπανό Daniel Ostanz που τερμάτισε σε 2.08.41, ξεπερνώντας ένα μεγάλο όνομα και πολλές φορές νικητή του αγώνα, τον Αμερικανό Joseph Gray, ο οποίος ήταν μπροστά στα μισά της διαδρομής αλλά τερμάτισε τελικά τρίτος με χρόνο 2.09.13.

Στις γυναίκες επικράτησε η Ελβετίδα Nienke Frederiek Brinkman, με επίδοση 2.27.26, και αυτή χωρίς να καταφέρει να καταρρίψει το 2:24:58, ρεκόρ που έχει η Αμερικανίδα  Kim Dobson από το 2012. Μιλάμε πάντα για μια αθλήτρια που έχει στα πόδια της 2.22 ρεκόρ σε μαραθώνιο ασφάλτου και δείχνει πλέον την ποιότητα της και στο βουνό. Δεύτερη ένα μεγάλο αστέρι του GTS και του ορεινού τρεξίματος γενικά, η επίσης Ελβετίδα Maude Mathys με χρόνο 2.28.40, η οποία έκανε μεγάλο ανέβασμα στο δεύτερο μέρος της κούρσας. Τρίτη η Αμερικανίδα Sophia Laukli με χρόνο 2.34.40.

Πολύ καλή εμφάνιση και πέρα από τον Ατλαντικό για τον Κωνσταντίνο Παραδεισόπουλο, ο οποίος τερμάτισε στην 23η θέση της γενικής κατάταξης με χρόνο 2.32.02. Να τονίσουμε ότι ο Κωνσταντίνος πέρασε 41ος στα μισά της διαδρομής αλλά με πολύ δυνατό δεύτερο κομμάτι κατέληξε στην 23η θέση! Πολλά συγχαρητήρια στον εξαιρετικό Έλληνα αθλητή!

Τον αγώνα ξεκίνησαν 1.480 αθλητές.

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο: https://results.pikespeakmarathon.org/2022/PPA/

H διοργάνωση συνεχίζεται αύριο με το Pikes Peak Marathon!

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ