Kilian Jornet και Courtney Dauwalter νικητές στο Hardrock 100 με εκπληκτικά ρεκόρ διαδρομής!

By 16 Ιουλ 2022
Για άλλη μια φορά αυτός ο τεράστιος αθλητής Kilian Jornet έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Να κερδίζει. Και να κερδίζει παίζοντας όπως μόνος αυτός ξέρει, ψυχολογώντας και μετρώντας τους συναθλητές του και "χτυπώντας" στην κατάλληλη στιγμή, όπως ακριβώς έκανε και σήμερα στο Hardrock 100 με τον επίσης τεράστιο François D'haene.
 
Και το έκανε με την απίστευτη επίδοση 21.36.24, σπάζοντας το δικό του ρεκόρ της clockwise διαδρομής (22.41.33) που κρατούσε από το 2014 και μάλιστα σε μεγαλύτερη κατά 3 μίλια διαδρομή!
 
Μέχρι το μίλι 91 αυτοί οι αθλητές που μας έχουν χαρίσει απίστευτες στιγμές και συνεχίζουν να το κάνουν ήταν μαζί. Κάπου εκεί όμως ο Kilian Jornet έχοντας κρατήσει αποθέματα απλά άνοιξε την διαφορά και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο αγαπημένος μας Γάλλος οινοποιός Francois τερμάτισε λίγο μετά σε 21.51.19, επίδοση κι αυτή καλύτερη από το ρεκόρ του 2014!
 
Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε. Όσοι είμαστε εραστές αυτού του αθλήματος, είμαστε τυχεροί να έχουμε ζήσει την εποχή του Kilian Jornet. 
 
Το επόμενο επεισόδιο θα παιχτεί κάπου στο Chamonix και στο UTMB. Το περιμένουμε με ανυπομονησία!
 
Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Dacota Jones μετά από μια εξαιρετική και σταθερότατη κούρσα, σε χρόνο 23:06:19.
 
Τα τελευταία 2-3 χρόνια η εξαιρετική αθλήτρια και προσωπικότητα Courtney Dauwalter έχει βαλθεί όχι μόνο να κερδίζει τους πιο εμβληματικούς αγώνες ultra-trail στον πλανήτη, αλλά να καταρρίπτει και ιστορικά ρεκόρ που κρατάνε πολλά χρόνια και θεωρούντο δύσκολο να σπάσουν, όπως έκανε με το ρεκόρ της Rory Bosio στο UTMB (2013) που το κατέρριψε πέρσι και κυρίως σήμερα με τα θρυλικά ρεκόρ της Diana Finkel στο Hardrock που κρατάγανε από το 2009 (counter clockwise & συνολικό) και 2010 (clockwise).
 
Η τρομερή επίδοση της σήμερα (26:44:38) διέλυσε το ρεκόρ τόσο της clockwise (28:32:00) όσο και το συνολικό (27:18:24) και μάλιστα με 3 μίλια παραπάνω στην φετινή διαδρομή του αγώνα!
 
Η Courtney άφησε το Western States φέτος με σκοπό να επικεντρωθεί στο Hardrock, το οποίο βέβαια είχε και άχτι μετά την περσινή της εγκατάλειψη λόγω στομαχικών προβλημάτων και δικαιώθηκε πλήρως. Φυσικά δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της διαδρομής από τις συναθλήτριες της, αλλά ξεκινώντας λίγο έξω από την δεκάδα ανέβαινε σταδιακά και τερμάτισε τελικά στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης!
 
Τα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να τα δείτε εδώ.
 
photo copyright: irunfar
Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com