Οργάνωση Φαρμακείου Ορειβατικών Αποστολών!

By 05 Ιαν 2021

Η πιο συχνή ερώτηση που σκεπτόμαστε όταν θέλουμε να πάμε σε μια ορειβατική αποστολή είναι τι φαρμακευτικό υλικό να πάρουμε μαζί μας. Η ερώτηση είναι δύσκολη να απαντηθεί  με μιας, διότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως  το μέρος το οποίο θα επισκεφτούμε, την διάρκεια της αποστολής, την εμπειρία μας, τον αριθμό των μελών της ορειβατικής ομάδας , τις γνώσεις αλλά και τις ικανότητες  μας για προχωρημένες ιατρικές διαδικασίες  όπως ενέσεις, ράμματα, αντιμετώπιση ασθενειών υψομέτρου, κλπ.

 

 

Στις φωτογραφίες  βλέπετε το τσαντάκι στο οποίο αποθηκεύω τον φαρμακευτικό εξοπλισμό. Το συγκεκριμένο θεωρώ το ιδανικό μέγεθος για να καλύψει τις βασικές ανάγκες σε μια αποστολή. Πρόκειται για το Salewa TRAVEL-Pro.

 

 

Μερικά Tips:

  • Συσκευάστε τα πάντα σε διάφανα πλαστικά σακουλάκια που είναι αδιάβροχα.
  • Σημειώστε με αυτοκόλλητο χαρτάκι σε κάθε φάρμακο, την ημερομηνία λήξης και τη δοσολογία.
  • Κρατήστε το φαρμακείο μακριά από τον ήλιο για να αποφύγετε την αλλοίωση των φαρμάκων από την ζέστη.
  • Να έχετε σε χαρτί σημειωμένη τη λίστα των φαρμάκων που συμπεριλαμβάνονται στο φαρμακείο και οδηγίες για τη χρήση τους  και τοποθετήστε το στο φαρμακείο σας.

 

Στον  παρακάτω πίνακα παραθέτω σαν παράδειγμα  το βασικό φαρμακείο ορειβατικής αποστολής  που χρησιμοποιώ, έχοντας  κάνει την ταξινόμηση του ανά κατηγορίες.

 

 

Το  παραπάνω φαρμακείο αποτελεί ενδεικτική  πρόταση για ορειβατικές αποστολές και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες. Επίσης δεν περιλαμβάνει προσωπικά φάρμακα που μπορεί να κάποιος και ίσως πρέπει να συμπεριληφθούν.

 

 

View this photo set on Flickr

 

Με ορειβατικούς χαιρετισμούς

Φώτης Θεοχάρης

FB Page: Fotis Theocharis https://www.facebook.com/theocharisfotis

 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ