Compressport® V3 Trail Shirt: Νέα σχεδίαση και λειτουργικά χαρακτηριστικά σε ένα best seller προϊόν!

Από 21 Ιουν 2018

Η Ελβετική εταιρεία Compressport® έχει δημιουργήσει πλέον παράδοση στα υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας ρούχα – κυρίως συμπίεσης – για ορεινό τρέξιμο. Σχεδίαση και παραγωγή γίνονται σε Ευρωπαϊκό έδαφος (Γαλλία και Τσεχία αντίστοιχα), ενώ είναι επίσημος προμηθευτής του UTMB®, του Migu-Run Skyrunner World Series και άλλων μεγάλων διοργανώσεων. Η καινούργια της σειρά (V3) μπλούζας ελαφριάς συμπίεσης για ορεινό τρέξιμο που δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε δίνει έμφαση στο πολύ χαμηλό βάρος, την γρήγορη και αποτελεσματική απομάκρυνση της υγρασίας, την θερμορύθμιση και την ενίσχυση της καλής στάσης του κορμού και ιδιαίτερα της πλάτης καθώς τρέχουμε στα μονοπάτια. Ταυτόχρονα βελτιώνει τα κοντά μανίκια, το φερμουάρ και τις πίσω τσέπες και “φοράει” λεπτομέρειες που είναι χρήσιμες στους αγώνες και τις προπονήσεις μας.

 

Το ύφασμα της V3 Trail είναι υδροφοβικό (σύνθεση: 75% Polyester, 18% Polyamide, 7% Elastane), δηλαδή οι ίνες του απομακρύνουν την υγρασία το νερό και τον ιδρώτα και δεν τον απορροφούν. Αυτό σημαίνει ότι δεν βαραίνει η μπλούζα καθώς τρέχουμε, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό που παίζει ρόλο στην απόδοση μας. Ταυτόχρονα σε ολόκληρη την περίμετρο του κορμού και της κοιλιάς, καθώς και στην περιοχή της μέσης, το ύφασμα έχει μικρές οπές, με σκοπό την υψηλή διαπνοή και την θερμορύθμιση, κάτι πολύ σημαντικό στους καλοκαιρινούς ζεστούς μήνες της χώρα μας. Πραγματικά, η χρήση της σε αγώνες (Ηράκλειος Άθλος) και προπονήσεις (Μέτσοβο, Πάτρα), έδειξε ότι έχει κορυφαία διαπνοή και απομάκρυνση του ιδρώτα στο μεγαλύτερο μέρος της, με εξαίρεση μια μικρή λωρίδα στο κάτω μέρος της που είναι κατασκευασμένη από πιο πυκνό και όχι διάτρητο ύφασμα. Πολύ καλή ποιοτικά δεν έχει εμφανίσει φθορές μετά από αρκετή χρήση, με πιο ευαίσθητο σημείο τις ραφές στην προσοχή της μασχάλης, όπου το ύφασμα είναι ιδιαίτερα λεπτό και θέλει προσοχή, ιδιαίτερα όταν πάμε να την φορέσουμε.

 Μεγάλη έμφαση στην διαπνοή με μικρές οπές σε μεγάλες ζώνες του υφάσματος της V3 Trail!

 

Το δεύτερο πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της V3 Trail είναι το πολύ χαμηλό της βάρος. Σε αυτό παίζει ρόλο η σύνθεση του υφάσματος αλλά και οι αλλαγές που έχει κάνει η εταιρεία σε σημεία της μπλούζας όπως στα μανίκια, τα οποία είναι κατασκευασμένα στην νέα σειρά από πολύ λεπτό ύφασμα. Την νιώθεις ελαφριά και εξαιρετικά άνετη από την πρώτη στιγμή που θα την φορέσεις, ενώ σε συνδυασμό με το υδροφοβικό ύφασμα εξαιρετικής διαπνοής, δεν θα βαρύνει όσο τρέχουμε και ιδρώνουμε. Η άνεση και η εφαρμογή είναι από τα πολύ δυνατά σημεία της και σε αυτό παίζει ρόλο και η έλλειψη ραφών, άρα και ερεθισμών που θα μπορούσε να προκαλέσει στο δέρμα.

 Νέας σχεδίασης από πολύ λεπτό διαπνέον ύφασμα τα μανίκια!

 

Μεγάλη σημασία έχει δώσει η Compressport® στην προσπάθεια διατήρησης της σωστής στάσης του σώματος καθώς τρέχουμε, με την χρήση μιας ζώνης ελαφριάς συμπίεσης στο ύψος της πλάτης και σε σχήμα “Χ”. Η ζώνη αυτή που επεκτείνεται μέχρι τους ώμους και με βάση τις προδιαγραφές της εταιρείας έχει σκοπό μέσω του συμπιεστικού υφάσματος να βοηθάει  στην προσπάθεια να κρατηθεί όρθια η στάση του σώματος και ευθυγραμμισμένοι οι ώμοι καθώς περνούν οι ώρες στα μονοπάτια. Η καλή στάση του κορμού βοηθάει στην καλύτερη αναπνοή και φυσικά στο να μην έρχεται γρήγορα κούραση στους ώμους και στην πλάτη.

 Περιοχή ελαφριάς συμπίεσης σχήματος "Χ" στην πλάτη!

 

Μεγάλη βελτίωση έχει γίνει στο φερμουάρ το οποίο είναι εξαιρετικής ποιότητας, δεν μπλοκάρει και δίνει τη δυνατότητα να κατέβει πολύ χαμηλά το άνοιγμα της μπλούζας, κάτω από το επίπεδο του στήθους. Όταν  το φερμουάρ κλείσει ψηλά, μπαίνει σε θήκη από πολύ λεπτό stretch ύφασμα και δεν ενοχλεί καθόλου στο τρέξιμο. Από το ίδιο ύφασμα είναι φτιαγμένο και το κολάρο της μπλούζας, για αποφυγή ερεθισμών στον λαιμό, όπως διαπιστώσαμε και από τις δοκιμές μας.

 Εξαιρετικής ποιότητας φερμουάρ, κατεβαίνει χαμηλά, ενώ μπαίνει σε θήκη στο επάνω μέρος. Το κολάρο είναι από πολύ λεπτό μαλακό stretch υλικό που δεν δημιουργεί ερεθισμούς!

 

Σαφέστατα χρήσιμες είναι και οι τσέπες στο πίσω μέρος της V3 Trail. Ουσιαστικά αποτελούν 4 μικρούς ξεχωριστούς αποθηκευτικούς χώρους σε μια περιοχή που πιάνει σχεδόν όλη την μέση μας και εργονομική σχεδίαση αφού είναι σε διαφορετικό επίπεδο (2+2). Πολύ καλές ραφές τις κρατούν από το ύφασμα, είναι φτιαγμένες από εξαιρετικά λεπτό και ελαφριά stretch υλικό, και έχουν οπές ώστε να βοηθούν στην διαπνοή. Τζελάκια, γάντια, ένα buff, ένα κύπελλο για υγρά και άλλα μικροαντικείμενα χωρούν και μεταφέρονται, ενώ εργονομικά τοποθετούνται και αφαιρούνται με πολύ καλό τρόπο. Θα λέγαμε πάντως ότι επειδή είναι σχετικά στενές βολεύουν μόνο για πολύ μικρά αντικείμενα, σε σχέση με το να είναι μια ή δυο ενιαίες. Αλλά τότε θα είχαμε ταλάντωση αφού πάντα μιλάμε για τσέπες πάνω σε ύφασμα μπλούζας. 

 Τέσσερις μικρές τσέπες με εργονομική σχεδίαση στο πίσω μέρος της V3 Trail!

 

Ένα πολύ δυνατό καινούργιο χαρακτηριστικό της V3 Trail είναι το ότι όλη η εσωτερική περίμετρος του κάτω μέρους της διατρέχεται από ζώνη σιλικόνης, ώστε να μην γλιστρά στο κολάν ή το σορτσάκι. Πραγματικά δουλεύει εξαιρετικά αυτή η σχεδίαση και δεν θα σας απασχολήσει καθόλου καθώς τρέχετε αφού δεν “τραβιέται” ψηλά η μπλούζα.

 Μια μικρή ζώνη σιλικόνης στο εσωτερικό του κάτω μέρους της μπλούζας την κρατάει από το να τραβιέται ψηλότερα!

 

Πάντα η Compressport® έδινε σημασία σε κάποιες λεπτομέρειες που  κάνουν την διαφορά. Η V3 Trail συνοδεύεται από μια αδιάβροχη και ευρύχωρη πλαστική σακούλα με φερμουάρ που κλείνει αεροστεγώς. Σκοπός είναι να τοποθετούμε εκεί την μπλούζα  - και όχι μόνο - όταν τελειώσουμε την προπόνηση ή τον αγώνα μας, μέχρι να φτάσουμε σπίτι μας … Πολύ καλό και λειτουργικό!

 

 Για μετά την προπόνηση ή τον αγώνα μας!

 

Η μπλούζα  έρχεται σε 4 μεγέθη (S / 86-94cm, M / 94-102cm, L / 102-110cm, XL / 110-118cm) και θέλει προσοχή στην επιλογή του κατάλληλου για τα δικά μας σωματομετρικά χαρακτηριστικά. Αν βρισκόμαστε μεταξύ δυο μεγεθών, όπως πάντα με συμπιεστικά ρούχα, διαλέγουμε το μεγαλύτερο. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ μαύρου και του πιο καλοκαιρινού λευκού χρώματος.

 

Με την V3 Trail η Compressport® προχωράει ένα ακόμη βήμα τις συμπιεστικές της μπλούζες, παρέχοντας ένα προϊόν με εξαιρετική διαπνοή, άνεση και τέλεια εφαρμογή, χαμηλό βάρος και μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά (εργονομικά σχεδιασμένες τσέπες, σιλικόνη στο κάτω μέρος, νέα φερμουάρ και μανίκια) που την κάνουν ιδιαίτερα ελκυστική για κάθε είδους αγώνα και απόσταση στα μονοπάτια.

 

Η Compressport® V3 Trail   έχει τιμή λιανικής 85€ και αποκλειστικός αντιπρόσωπος της είναι η εταιρία NewLife - ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ, ενώ μπορείτε να την βρείτε και σε εξειδικευμένα αθλητικά καταστήματα.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

@GregoryPacks - Citro 30L, αναλυτική δοκιμή και παρουσίαση στο @Advendure_Net : https://t.co/GW95UEVAsD https://t.co/fJ5JODDZTj
Φορητή ενέργεια από την @nitecore: Power Stations NPS600 & NPS200 και ηλιακό πάνελ SFP100, αναλυτική παρουσίαση από… https://t.co/Pfgb0Y8r4r
@DYNAFIT_SpeedUp Alpine Running Vest & Transalper Dynastretch Vest, αναλυτικό review στο @Advendure_Net :… https://t.co/bDqPyVbYvA
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

ITRA Infographic 2013 - 2019

GREGORY Packs - Citro 30L

Φορητή ενέργεια από την Nitecore: Power Stations NPS600 & NPS200 και ηλιακό πάνελ SFP100!

DYNAFIT Alpine Running Vest & Transalper Dynastretch Vest

ITRA - COVID-19: Προτεινόμενες οδηγίες προς διοργανωτές αγώνων

Hoka Speedgoat 4: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail και μεγάλα τρεξίματα σε τεχνικά μονοπάτια!

Η Άνδρος ... αλλιώς!

Ξεκινάει το Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020, το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου!

Salomon Supercross, ένα άξιο μέλος της "Cross" οικογένειας

Διάσχιση της Ορεινής Ελλάδας ενάντια στην αιολική καταστροφή των ελληνικών βουνών!

Μια μέτρια μέρα ...

Feline SL: Σταθερότητα, προστασία και εξαιρετική πρόσφυση από την Dynafit!