Ο Αλέξανδρος Αραβίδης πάτησε στην κορυφή του Κ2!

By 29 Ιουλ 2014

Η 26η Ιουλίου αποτελεί πλέον μια ημερομηνία σταθμό για την ελληνική ορειβασία, αφού ο Αλέξανδρος Αραβίδης κατάφερε να πατήσει την κορυφή του Κ2 νωρίς το απόγευμα! Ο Πάνος Αθανασιάδης αποφάσισε με την φωνή της λογικής να σταματήσει 150 μέτρα από την κορυφή, στα 8.460 μέτρα, μιας και λόγω εξάντλησης θα έθετε σε μεγάλο κίνδυνο την κάθοδο του. Και οι δυο έλληνες ορειβάτες είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επιστρέψει στο basecamp!

 

Τα 60α γενέθλια της πρώτης ανάβασης στο Κ2 (8.611μ) ίσως είναι και τυχερά μιας και ο καιρός φαίνεται να κάνει επιτέλους το χατήρι στις αποστολές που βρίσκονται εκεί και ήδη έχουν φτάσει στο C3 (7400m). Τεράστιο βέβαια και το ελληνικό ενδιαφέρον μιας και μεταξύ αυτών βρίσκονται και δύο έλληνες ορειβάτες, οι Πάνος Αθανασιάδης και Αλέξανδρος Αραβίδης! Η μεγάλη μέρα για την τελική προσπάθεια κορυφής θα είναι το Σάββατο 26η Ιουλίου ενώ η κατάβαση θα πρέπει να γίνει γρήγορα αλλά πάντα προσεκτικά μιας και οι προγνώσεις καιρού μιλούν για ελαφρά χιονόπτωση.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του explorersweb.com Raheel Adnan 7 αποστολές έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για την τελική προσπάθεια στις 26 Ιουλίου και είναι οι εξής:


1. Διεθνής αποστολή υπό τους Adrian Hayes, Al Hancock
2. Chris Burke και Lhakpa Sherpa
3. Ιταλική αποστολή (Giuseppe Pompili, Tamara Lunger, Nikolaus Gruber and Amin Baig)
4. Τσέζικη αποστολή υπό τον Radek Jaros
5. Ελληνική αποστολή (Πάνος Αθανασιάδης, Αλέξανδρος Αραβίδης)
6. Ιταλο-Πακιστανική αποστολή (10 μέλη)
7. Νεπαλέζικη γυνακεία αποστολή

 

Τεχνική ανάβαση ανάμεσα στο C2 και το C3 © fredrikericsson.com

 

Καλή επιτυχία σε όλους και το σημαντικότερο ασφαλής κατάβαση! Ελπίζουμε η 26η Ιουλίου να σηματοδοτήσει μία σπουδαία μέρα για την ελληνική ορειβασία!

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ