WAVE running 2017: Μοναδικότητα & Περιπέτεια

27 Απρ 2017

Το WAVE running είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, λόγω του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος όπου υλοποιείται. Η αμμώδης παραλία 28 χιλιομέτρων, τα κύματα, το παραποτάμιο δάσος και οι εκβολές του Νέστου δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για έναν μοναδικό και περιπετειώδη αγώνα! Οι ομαλές κλίσεις, η  σταθερότητα και η συνοχή της υγρής άμμου, επιτρέπουν το τρέξιμο ακόμη και με γυμνό πόδι.

 

Από τα αρχαία Άβδηρα έως την Κεραμωτή

Στις 19 Αυγούστου 2017 πραγματοποιείται στην παραλία Αβδήρων –Κεραμωτής το 4ο WAVE running. Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις αγώνες δρόμου 5km |10km | 28km, οι οποίοι πραγματοποιούνται στην άμμο, πλάι στο κύμα, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές να τρέξουν απολαμβάνοντας τη θαλάσσια αύρα του Θρακικού πελάγους!

 

 

 

Διαδρομές

Ξεκινώντας από τη γενέτειρα του Δημόκριτου και του Πρωταγόρα, οι αθλητές των 28 χιλιομέτρων διανύουν μια υπέροχη διαδρομή εντός του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Η  διάσχιση των εκβολών ποταμού Νέστου στο 18ο χιλιόμετρο αποτελεί μοναδική εμπειρία για τους συμμετέχοντες! Τμήμα αυτής της διαδρομής καλύπτει ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων, ο οποίος συγκεντρώνει τις περισσότερες συμμετοχές. Ιδανικός για αρχάριους δρομείς ή για δρομείς που επιθυμούν να δοκιμάσουν το τρέξιμο στην άμμο είναι ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων.  Τρεις διαδρομές με διαφορετικές αφετηρίες και κοινό τερματισμό την Κεραμωτή.

 

 

 

Συμμετοχές

Κάθε χρόνο βρίσκονται στις γραμμή εκκίνησης περίπου 200 αθλητές, ανάμεσά τους και αρκετοί με σημαντικές διακρίσεις. O Νίκος Σιδερίδης ανεβαίνει στο βάθρο του πρώτου νικητή των 28km και τα τρία χρόνια που διεξάγεται ο αγώνας!

 

 

 

Στόχοι

Βασικοί στόχοι της διοργάνωσης είναι η προστασία και ανάδειξη του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος του Δέλτα Νέστου, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η προώθηση του αθλητισμού σε φυσικό περιβάλλον.

 

 

 

Τρέχουμε για καθαρές παραλίες

Μεγάλος όγκος απορριμμάτων συγκεντρώνεται στην  παράκτια ζώνη του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης . Η παρέα του WAVE running οργανώνει κάθε χρόνο καθαρισμούς των ακτών με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και τους τοπικούς φορείς.

 

 

Ιστοσελίδα: 

www.waverunning.gr

Facebook: 

https://business.facebook.com/WAVE-running-1579177075697648/?business_id=1580183615596994

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ