LAKE PLASTIRAS TRAIL by ΘΕΟΝΗ την Κυριακή 28 Απριλίου 2024!

14 Φεβ 2024

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 διοργανώνεται στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα και των βουνοκορφών των Αγράφων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας ορεινού τρεξίματος με την ονομασία «LAKE PLASTIRAS TRAIL by ΘΕΟΝΗ».

 

 

Ο αγώνας περιλαμβάνει τρείς διαδρομές 10, 23 και 42 χλμ με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον Βοτανικό κήπο Νεοχωρίου στην όχθη της Λίμνης Πλαστήρα. Οι διαδρομές ακολουθούν μονοπάτια μέσα από το δάσος της περιοχής, περνούν από χωριά όπως η Νεράιδα, τα Καλύβια Πεζούλας και το χωριό της Φυλακτής, πιάνουν κορυφές των βουνοκορφών των Αγράφων όπως η Καζάρμα, η Μουτσιάρα, το Βουτσικάκι και η Τέμπλα, όπου οι δρομείς της μαραθώνιας απόστασης κινούνται για αρκετά χλμ σε υψόμετρο κοντά στα 2000 μ. Η θέα από τα σημεία αυτά είναι κάτι το μοναδικό. Μία θάλασσα από βουνοκορφές, αλπικό τοπίο, πυκνά δάση, ολόκληρη η λίμνη πλαστήρα, καθώς και ο θεσσαλικός κάμπος, θέα η οποία με καθαρές ατμοσφαιρικές συνθήκες φτάνει μέχρι τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο.

Η περιοχή που διεξάγεται ο αγώνας διαθέτει τουριστικά χαρακτηριστικά με πληθώρα ξενοδοχείων και ξενώνων για διαμονή, εστιατόρια και ταβέρνες με εδέσματα της περιοχής, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, και καταστήματα με τουριστικά και αναμνηστικά είδη.

Όλα αυτά θα συμβάλλουν στην πραγματοποίηση μιας εξαιρετικής διοργάνωσης η οποία αποτελεί μια διαφορετική πρόταση στους ορεινούς δρομείς που θα μπορούσε να είναι και αγώνας στόχος αλλά και αγώνας προετοιμασίας για άλλους ανοιξιάτικους αγώνες όπως το Μέτσοβο και ο Όλυμπος.

Από την πλευρά της διοργάνωσης γίνεται το καλύτερο δυνατό για την αρτιότερη και πληρέστερη εμπειρία αγώνα, με προετοιμασία διαφόρων παράλληλων εκδηλώσεων ώστε να ικανοποιηθούν οι δρομείς, οι συνοδοί τους και οι εθελοντές του αγώνα μας.

 

Καλή συνέχεια με υγεία σε όλους.

Ραντεβού στο πεδίο.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ