Πεζοπορία στον Όλυμπο την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021!

14 Οκτ 2021

Κρεβάτια - Μπαρμπαλάς, Όλυμπος - Βροντού την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς Ολύμπου, καλεί τα μέλη και τους φίλους του, για πεζοπορία στον Όλυμπο, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 στις παρακάτω δύο  διαδρομές:   


Α) διαδρομή : Κρεβάτια (1.009μ)- Μπαρμπαλάς ( 1.847μ ),
Β) Κρέβατια ( 1.00.9μ) – Απανα Ουτζάκια ( 1.587μ ),


Αφετηρία και ώρα αναχώρησης:

τα γραφεία του συλλόγου μας στους Αγ. Απόστολους Βροντούς, με ώρα αναχώρησης 8,00 πμ . Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα. Στη συνεχεία θα μεταβούμε οδικώς ( χωματόδρομος σε καλή κατάσταση ) μετά από 8 χιλ στο οροπέδιο Κρεβάτια, αφετηρία της πεζοπορίας μας.

Θα πεζοπορήσουμε σε δύο ομάδες:

Α ομάδα : Κρεβάτια (1.009μ)- Μπαρμπαλάς ( 1.847μ ).

Ώρες ανάβασης και κατάβασης : 3ω +2ω ( περίπου )
Υψομετρική διαφορά : 837 μ
Μήκος διαδρομής : 5χιλ + 5 χιλ .

Βαθμός Δυσκολίας: 2 ( με κλίμακα 1-5)

Αρχηγός ανάβασης: Τοπαλίδης Ιωάννης τηλ 6946 328 937

Β) Κρέβατια ( 1.00.9μ) – Απανα Ουτζάκια ( 1.587μ ),

Ώρες ανάβασης και κατάβασης : 3ω +2ω ( περίπου )
Υψομετρική διαφορά : 480 μ.

Βαθμός Δυσκολίας: 1-2  ( με κλίμακα 1-5)

Αρχηγός ανάβασης: Πάρης Εμμανουήλ  τηλ 694 40 8522

Η πεζοπορία  δεν ενδείκνυται για αρχάριους και παιδιά.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.

Περιγραφή διαδρομής
Το μονοπάτι για τον Μπαρμπαλά, ξεκινάει πίσω από το καταφύγιο και μας δείχνει αμέσως τα δόντια του. Η διαδρομή ακολουθεί πιστά την κόκκινο-κίτρινη σήμανση της διαδρομής, πρόκειται για μία από τις εντυπωσιακότερες πεζοπορικές αναβάσεις για το Οροπέδιο των Μουσών (πλην όμως επίπονη). Αρχικά η πορεία είναι πολύ ανηφορική μέσα σε δάσος, στη συνέχεια όμως γλυκαίνει κάπως η κλίση και περνάμε δύο δασωμένες κορυφές ( Απανά και Ακατνά Ουτζακια ) . Μέχρι εδώ θα πεζοπορήσει η Β ομάδα…

Στην τελική ευθεία πριν την κορυφή Μπαρμπαλά το δάσος αραιώνει και το μονοπάτι καλά σημαδεμένο μας οδηγεί σε γυμνό πατάρι με το κολονάκι της κορυφής (1847μ.). Από την κορυφή έχουμε θέα τόσο προς τα χαμηλά, προς το ρέμα της Αγ. Τριάδας( ρέμα Παπά ), όσο και προς τα ψηλά ,στις ατελείωτες σπασμένες ορθοπλαγίες κάτω από την κορυφή του Προφ. Ηλία .

Εξοπλισμός :
Σακίδιο ημέρας, μποτάκια πεζοπορίας, παγούρι νερού 2 λ. ,μακρύ παντελόνι πεζοπορίας, δύο μπλουζάκια, ζακέτα, κολατσιό, φαρμακείο, αδιάβροχο, μπατόν, φακός κεφαλής.  σφυρίχτρα,  σκουφάκι.

Κόστος συμμετοχής:
Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη είναι 5 ευρώ.
Για όποιον επιθυμεί ΤΩΡΑ να γίνει μέλος του συλλόγου, η συνδρομή είναι 15 ευρώ για την ετήσια συνδρομή του 2021, (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στο σύλλογο και την υπογραφή της Υπεύθυνης Δήλωσης).

Τα μέλη να φέρουν μαζί τους, την  ταυτότητα του συλλόγου.

Για να επιβιώσει ο συλλογές που όλοι αγαπάμε !!!

Κανόνες / Προϋποθέσεις:

Α). Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Β). Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.
Γ). Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.
Δ). Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη του-της ανηλίκου που συνοδεύουν.
Ε). Σε κάθε ανάβαση, ακολουθούμε τα σημάδια και δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε δικές μας διαδρομές.

ΣΤ) Ιδιαιτέρως δίδεται έμφαση:

α. Στην ατομική ευθύνη.
Ο καθένας που συμμετέχει θα πρέπει να γνωρίζει ότι η δραστηριότητά του αυτή γίνεται σε περιβάλλοντα άγνωστα, όπου πολλές φορές οι συνθήκες είναι δύσκολες και η δυνατότητα εξωτερικής βοήθειας μπορεί να μην είναι διαθέσιμη, γι αυτό με δική του ευθύνη αποφασίζει τη συμμετοχή του σε κάθε ανάβαση/πεζοπορία.

β. Στο ομαδικό πνεύμα.
Ακριβώς επειδή οι συνθήκες είναι δύσκολες απαιτείται συντροφικότητα και αλληλοβοήθεια από τα μέλη της ομάδας. Να είναι έτοιμα να συμβιβαστούν, ώστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα ενδιαφέροντά τους και τις ικανότητες όλης της ομάδας. Οι ενέργειες του καθενός δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τους γύρω του ούτε και το περιβάλλον.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ