ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ULTRA URSA TRAIL!

26 Αυγ 2019

Φίλοι URSA RUNNERS,

Ενόψει του αγώνα ULTRA URSA TRAIL, ο  οποίος θα ξεκινήσει την 31η Αυγούστου 2019 και ώρα 05.00 από την κεντρική πλατεία Μετσόβου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις σημαντικές τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα.

 

 

 1. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ & ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί στην κεντρική πλατεία Μετσόβου, δίπλα στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού, την 30η Αυγούστου,  ημέρα Παρασκευή και από ώρα 15.00 μέχρι και ώρα 21.00 και την 31η Αυγούστου, ημέρα Σάββατο από ώρα 04.00 μέχρι και ώρα 04.30. Τους αριθμούς συμμετοχής στον αγώνα θα μπορούν να παραλάβουν μόνο οι ίδιοι οι συμμετέχοντες με την επίδειξη της ταυτότητας τους ή κάποιου άλλου αναγνωριστικού εγγράφου τους ( π.χ. δίπλωμα οδήγησης)

 1. DROP BAGS ( ΣΑΚΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ)

Για τον συγκεκριμένο αγώνα υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης για κάθε συμμετέχοντα δύο σάκων ανεφοδιασμού στον χώρο της γραμματείας             (κεντρική πλατεία Μετσόβου) τις προαναφερόμενες ημέρες και ώρες λειτουργίας της.

Ο πρώτος σάκος ανεφοδιασμού θα δύναται να παραληφθεί από κάθε συμμετέχοντα στον σταθμό της Βοβούσας ( 38οχλμ). Προτείνεται από την διοργάνωση μέσα σε αυτόν το σάκο να υπάρχει δεύτερο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών, καθώς στο τμήμα της διαδρομής που θα περάσει από το Αρκουδόρεμα  - Βοβούσα, οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν το ποτάμι 5 φορές.

Ο δεύτερος σάκος ανεφοδιασμού, θα δύναται να παραληφθεί από κάθε συμμετέχοντα στον σταθμό της Μηλιάς ( 67οχλμ).

Κατά την παράδοση στους συμμετέχοντες του πακέτου συμμετοχής τους       (race pack) θα υπάρχουν τα σχετικά καρτελάκια με τον αριθμό συμμετοχής τους, τα οποία ο κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να τοποθετήσει με ιμάντα σύσφιξης (tire – ups) στο εξωτερικό σημείο κάθε σάκου ανεφοδιασμού που θα παραδώσει στην γραμματεία της διοργάνωσης, προκειμένου να είναι εύκολα διακριτό.

Σας συστήνουμε να μην τοποθετήσετε μέσα στους σάκους ανεφοδιασμού γυάλινα  ή αιχμηρά αντικείμενα.

Χρήσιμο, κατά τη γνώμη μας, θα ήταν να τοποθετήσετε στους σάκους ανεφοδιασμού, ρουχισμό, τροφή, κάλτσες, αντιανεμικό μπουφάν, ισοθερμικό, ανταλλακτικές μπαταρίες για τους φακούς κεφαλής.

 1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΩΝΑ

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τεχνική ενημέρωση του αγώνα στο “Οινοποιείο – Ξενοδοχείο ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ” από τις 18.30 μέχρι τις 19.00.

 

 1. ΓΕΥΜΑΤΑ

-Την Παρασκευή 30 Αυγούστου, θα προσφερθεί σε όλους τους συμμετέχοντες προαγωνιστικό γεύμα (pasta party) στο “Οινοποιείο - Ξενοδοχείο ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ”, το οποίο απέχει περίπου 900 μέτρα από την κεντρική πλατεία του Μετσόβου ( για να μεταβείτε εκεί ακολουθήστε τη σήμανση της διαδρομής του αγώνα από το σημείο εκκίνησής του). Το γεύμα θα ξεκινήσει μετά το πέρας της τεχνική ενημέρωσης, δηλαδή στις 19.00.

- Το Σάββατο 31  Αυγούστου και μέχρι τη λήξη του αγώνα, δηλαδή μέχρι την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 07.00 , κάθε συμμετέχοντας θα μπορεί μετά τον τερματισμό του να μεταβεί στο εστιατόριο “ΤΖΑΚΙ”, το οποίο ευρίσκεται 50 μέτρα δεξιά από το σημείο τερματισμού, πάνω στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου. Θα προσφέρονται ζεστός τραχανάς και παραδοσιακές χυλοπίτες Μετσόβου.

 1. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

Φροντίστε να έχετε τον αριθμό σας σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια πλευρά του αθλητή , ώστε να είναι ορατός άμεσα από τους εθελοντές και τους υπεύθυνους της διοργάνωσης

 

 1. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Φακός κεφαλής με ανταλλακτικές μπαταρίες, αλουμινοκουβέρτα, μακρυμάνικο ισοθερμικό μπλουζάκι, αδιάβροχο αντιανεμικό με κουκούλα, μίνι φαρμακείο με επίδεσμο πλάτους τουλάχιστον 7 εκατοστά και μήκους 1 μέτρο, 4 hansaplast μεσαίου μεγέθους, κινητό τηλέφωνο, ( προαιρετικά και power bank), υδροδοχείο επιλογής του κάθε συμμετέχοντα με περιεχόμενο τουλάχιστον 1000ml,  τροφή 300 θερμίδων φεύγοντας από κάθε σταθμό ανεφοδιασμού.

 

 1. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 31η Αυγούστου στις 05.00 ακριβώς στην κεντρική πλατεία Μετσόβου. Όποιος φτάσει εκπρόθεσμα στην εκκίνηση μέχρι και 20 λεπτά μετά από αυτήν, δικαιούται να εκκινήσει μόνος του, αφού πρώτα ενημερώσει τον υπεύθυνο της διοργάνωσης.

 

 1. ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να υπάρξει αναβολή στην ώρα εκκίνησης του αγώνα. Εάν αυτό συμβεί θα υπάρξει σχετική ενημέρωση εκ μέρους της διοργάνωσης με αποστολή μηνύματος sms στο δηλωθέν κινητό κάθε συμμετέχοντα. Παράλληλα θα ενημερώνεστε σχετικά και στο χώρο εκκίνησης από τον υπεύθυνο της διοργάνωσης.

 1. ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Ο αγώνας μπορεί να διακοπεί μόνο σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ( ισχυρές και μεγάλης διάρκειας καταιγίδες). Εάν αυτό συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, η διοργάνωση θα μεριμνήσει να ενημερώσει τους συμμετέχοντες με κάθε δυνατό τρόπο.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούν οι συμμετέχοντες στο χώρο εκκίνησης/τερματισμού του αγώνα.

Σε περίπτωση μικρής διάρκειας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ο αγώνας θα επανεκκινήσει από το σημείο διακοπής για κάθε συμμετέχοντα. Θα καταγραφεί ο χρόνος επανεκκίνησης και θα αφαιρεθεί ο χρόνος διακοπής από όλους τους συμμετέχοντες, ώστε να μην υπάρξει αλλοίωση των επιδόσεων των συμμετεχόντων.

 

 1. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ – ΠΟΡΤΑ- ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Ο αγώνας θα κλείσει 26 ώρες μετά την εκκίνηση. Θα υπάρχουν 2 ενδιάμεσα σημεία αποκλεισμού. Το πρώτο θα βρίσκεται στο χωριό Βοβούσα στις 8 ώρες μετά την εκκίνηση του αγώνα και το δεύτερο θα βρίσκεται στο χωριό Μηλιά 16  ώρες μετά την εκκίνηση του αγώνα. Οι συμμετέχοντες που θα δεν θα συνεχίσουν μετά τους δύο προαναφερόμενους σταθμούς, θα μεταφερθούν από την διοργάνωση στο Μέτσοβο, σε εύλογο χρονικό διάστημα και το αργότερο μετά το πέρασμα του ελεγκτή του αγώνα (σκούπα). Απόφαση αποκλεισμού μπορεί να λάβει ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, οι αρχηγοί των σταθμών ανεφοδιασμού και διαπιστευμένοι ιατροί- διασώστες του αγώνα σε οιοδήποτε σημείο της διαδρομής, εάν αυτοί κρίνουν δικαιολογημένα ότι η συνέχιση της αγωνιστικής προσπάθειας εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και εν γένει υγεία του συμμετέχοντα.

 1. ΣΗΜΑΝΣΗ

Η σήμανση της διαδρομής είναι σταθερή με το λογότυπο του αγώνα πάνω σε μεταλλικούς πασσάλους, σε βράχους και σε δέντρα. Το λογότυπο αναφέρει την ονομασία του αγώνα ULTRA URSA TRAIL 100 KM”     

Υπάρχει πρόσθετη σήμανση με κόκκινο και κίτρινο χρώμα κυρίως πάνω σε βράχους/πέτρες, πορτοκαλί υφασμάτινη ταινία και κίτρινο αντανακλαστικό πινακιδάκι σε όλη τη διαδρομή. Στις διασταυρώσεις και στα σημεία έντονης αλλαγής κατεύθυνσης υπάρχει κόκκινη πινακίδα με το πάτημα της αρκούδας και  βέλος κατεύθυνσης.

Από το Μέτσοβο και μέχρι την Βοβούσα, η σήμανση της διαδρομής είναι κοινή με το EPIRUS TRAIL, το οποίο απεικονίζεται με κόκκινο και λευκό χρώμα.

 

 

Επίσης τα τελευταία 18 χιλιόμετρα της διαδρομής συμπίπτουν με την διαδρομή Ursa Trail 40km στα οποία υπάρχει διπλή σήμανση κίτρινο πινακιδάκι με το πάτημα της αρκούδας για τον Ursa Trail και τα το πινακιδάκι Ultra Ursa Trail 100km .

Εάν δεν εντοπίσετε κανένα είδος σήμανσης από τα προαναφερόμενα για απόσταση μεγαλύτερη  των 500 μέτρων, και έχετε υπόνοια λανθασμένης διαδρομής,   επιστρέψτε στο τελευταίο σημείο σήμανσης που είδατε και στη συνέχεια κινηθείτε προσεκτικά για να εντοπίσετε τη σωστή διαδρομή.

 1. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή σε αρκετά σημεία κινείται σε δύσκολα τεχνικά μονοπάτια. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στα έντονα κατηφορικά κομμάτια της διαδρομής, όπως:

 • Το κατέβασμα από την κορυφή Φλέγκα προς το Αρκουδόρεμα
 • Το κατέβασμα μετά την κορυφή Αυγό μέχρι τον χωματόδρομο προς Βάλια Κάλντα (περίπου 5000 μέτρα)
 • Το κατέβασμα από την κορυφή του Χιονοδρομικού κέντρου Ανηλίου (500 μέτρα περίπου).

Είναι προτιμότερο να κινηθούν όλοι προσεκτικά καθώς ο χρόνος που θα χαθεί θα είναι ελάχιστος σε σχέση με τον κίνδυνο που διατρέχετε εάν κινηθείτε βιαστικά.

Από το 25ο περίπου χιλιόμετρο της διαδρομής και μέχρι περίπου το 31ο χιλιόμετρο, θα περάσετε μέσα από το ποτάμι ( Αρκουδόρεμα/ Αώος) περίπου πέντε φορές. Από δοκιμές που έχουν γίνει συνιστούμε να μην ψάξετε πατήματα σε στεγνά περάσματα του ποταμιού ( πέτρες για παράδειγμα) καθώς είναι ιδιαίτερα γλιστερές και διατρέχετε κίνδυνο πτώσης. Ο καλύτερος και προτεινόμενος εκ μέρους μας τρόπος είναι να πατήσετε σταθερά στον πυθμένα του ποταμιού, ακολουθώντας τη σήμανση της διοργάνωσης μέσα στο ποτάμι, χωρίς να φοβηθείτε το βρέξιμο των ποδιών/παπουτσιών σας. Στην Βοβούσα θα έχετε τη δυνατότητα να βάλετε τα στεγνά σας παπούτσια και κάλτσες που θα βρίσκονται στους σάκους ανεφοδιασμού σας, που θα μας έχετε παραδώσει.

Μεγάλο μέρος της διαδρομής κινείται σε στενά μονοπάτια με γλιστερά κλαδιά, ρίζες , βρύα, φυτεμένες πέτρες και σαθρό γλιστερό χώμα. Σε κάποια σημεία της διαδρομής, υπάρχουν αυτοσχέδιες στενές ξύλινες γέφυρες, οι οποίες απαιτούν προσοχή στο πέρασμά τους.

Θεωρούμε ότι οι συμμετέχοντες είναι αρκετά έμπειροι και οι προαναφερόμενες “δυσκολίες” δεν θα τους ανησυχήσουν, αλλά αντίθετα θα δώσουν στον αγώνα μία γεύση περιπέτειας.

 1. ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΑ ΝΕΡΑ

Τα βουνά της Πίνδου και ιδιαίτερα η περιοχή που κινείται ο αγώνας έχει πολλά τρεχούμενα και πόσιμα νερά. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τα σημεία που οι αθλητές θα συναντήσουν πόσιμο νερό:

 • Στο 4,5ο χιλιόμετρο, στη βρύση του Προφήτη Ηλία ( δεξιά της διαδρομής)
 • Στο 17ο χιλιόμετρο στις κόκκινες βρύσες του Μαυροβουνίου (πάνω στο μονοπάτι)
 • Στο 21ο χιλιόμετρο , 10 μέτρα αριστερά της διαδρομής
 • Στο 23ο χιλιόμετρο, ρυάκι πάνω στο μονοπάτι
 • Στο 24ο χιλιόμετρο, βρύση δεξιά πάνω στο μονοπάτι
 • Στο 25ο χιλιόμετρο, αριστερά πάνω στο μονοπάτι
 • Στο 28,5ο χιλιόμετρο, κατεβαίνει ρυάκι από τα δεξιά ,

και οι πολύ διψασμένοι μπορούν να πιούν νερό από το ποτάμι Αρκουδόρεμα

 • Στο 31ο χιλιόμετρο υπάρχει μικρή πέτρινη βρύση στα δεξιά
 • Στο καταφύγιο Βοβούσας (35ο χιλιόμετρο)
 • Στο 43ο χιλιόμετρο έχοντας ολοκληρώσει μεγάλο μέρος του ανεβάσματος προς το Αυγό, βρίσκεται η φημισμένη βρύση Τόσκα με ιδιαίτερο εύγεστο, δροσερό και χωνευτικό νερό.
 • Στο 47ο χιλιόμετρο περνάμε από ρυάκι με πόσιμο νερό καθώς μεριά μέτρα δεξιά βρίσκεται το σημείο που αναβλύζει.
 • Στο 51ο χιλιόμετρο υπάρχει ρυάκι που κατεβαίνει δεξιά από το χωματόδρομο.
 • Στο 61ο χιλιόμετρο στα αριστερά μας υπάρχει ρυάκι με τσιμεντένια κατασκευή
 • Στο 63ο χιλιόμετρο υπάρχει ρυάκι που κατεβαίνει από τα δεξιά μας
 • Στο 66ο χιλιόμετρο (Μηλιά) στην είσοδο του χωριού υπάρχει πέτρινη βρύση
 • Στο 75ο χιλιόμετρο αριστερά και τρία μέτρα χαμηλά από το δρόμο υπάρχει βρύση
 • Στο 81ο χιλιόμετρο αριστερά μας υπάρχει ρυάκι
 • Στο 83,5ο χιλιόμετρο περνάμε μικρή ξύλινη γέφυρα ( γεφύρι του γιατρού) και το νερό από κάτω είναι πόσιμο
 • Στο 90ο χιλιόμετρο τρία μέτρα δεξιά μας υπάρχει πηγή
 • Στο 97ο χιλιόμετρο πριν το χωριό Ανήλιο, υπάρχει πέτρινη βρύση
 • Στο 98,5ο χιλιόμετρο υπάρχει βρύση στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου.
 1. ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΖΩΑ

Στην Πίνδο ζουν μεγάλα άγρια θηλαστικά (αρκούδες, λύκοι, λίγκας, αγριογούρουνα) τα οποία κάποιοι τυχεροί ίσως συναντήσουν. Εάν βρεθείτε απέναντι σε κάποια από αυτά στο μονοπάτι, οπισθοχωρήστε βγαίνοντας ελαφρά από το μονοπάτι, χωρίς να κάνετε φασαρία ή να φωνάξετε,  δείχνοντας έτσι στα ζώα ότι δεν απειλούνται από εσάς. Στα βουνά της Πίνδου υπάρχει έντονη παρουσία κοπαδιών με αιγοπρόβατα και αγελάδες κυρίως. Κοντά σε αυτά υπάρχει και η παρουσία τσοπανόσκυλων. Ενδεχομένως κάποια από αυτά τα τσοπανόσκυλα να κάνουν επιθετικές κινήσεις. Στην περίπτωση αυτή μην υποχωρείτε τρέχοντας, μειώστε ταχύτητα και συνεχίστε με ήρεμο βηματισμό. Εάν εξακολουθήσουν να έχουν επιθετική στάση, χαμηλώστε το ύψος σας και δώστε τους κάτι να φάνε. Η διοργάνωση έχει ενημερώσει όλους τους κτηνοτρόφους που έχουν τα κοπάδια τους στη διαδρομή και τις ημέρες διεξαγωγής του αγώνα θα βρίσκονται μακριά από τα σημεία διέλευσης των συμμετεχόντων.

 

 1. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

Το μεγαλύτερο σημείο της διαδρομής βρίσκεται στον προστατευόμενο παγκοσμίως δρυμό της Βάλια Κάλντα. Θα περάσετε από σημεία ιδιαίτερου κάλλους και μοναδικής ομορφιάς. Φροντίζουμε να μην προκαλέσουμε διαταραχή στο μοναδικό οικοσύστημα με τις φωνές μας και κυρίως να μην μολύνουμε με τον οιοδήποτε τρόπο το υπέροχο αυτό περιβάλλον. Δεν πετάμε τίποτα κάτω, κουβαλάμε πάντα μαζί μας ό,τι χρησιμοποιούμε και οιοδήποτε απόρριμμα το κρατάμε πάνω μας για να το αφήσουμε στους σταθμούς ανεφοδιασμού.

 1. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Δεν επιτρέπεται η εξωτερική υλική βοήθεια ( τροφή/ρουχισμός/μπατόν) . Επιτρέπεται η συνοδεία των συμμετεχόντων από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό συμμετοχής, με την προϋπόθεση ότι δεν βοηθούν τον συμμετέχοντα, δεν παρεμποδίζουν τους άλλους συμμετέχοντες και δεν τον συνοδεύουν για απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων. Η συνοδεία του συμμετέχοντα από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.

 

 1. ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντας τους σε εφτά (7) σημεία:

 • ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ( 15ο χιλιόμετρο)
 • ΒΟΒΟΥΣΑ ( 38ο χιλιόμετρο)
 • ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ ( 55ο χιλιόμετρο)
 • ΣΑΛΑΤΟΥΡΑ ΜΗΛΙΑΣ (60ο χιλιόμετρο)
 • ΜΗΛΙΑ ( 67ο χιλιόμετρο)
 • ΜΙΚΡΟΣ ΑΥΧΕΝΑΣ ΚΑΤΑΡΑΣ (80ο χιλιόμετρο)
 • ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΗΛΙΟΥ (88ο χιλιόμετρο)

 

 1. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

           Σε ultra αγώνες και πολύ περισσότερο όταν αυτοί οι αγώνες διεξάγονται σε άγριο ορεινό περιβάλλον, η βοήθεια προς τον συναθλητή μας που πιθανόν αντιμετωπίζει οιοδήποτε πρόβλημα, είναι καθοριστικός παράγοντας για την υγεία του και τη ζωή του εν γένει. Εάν αντιληφθείτε κάτι περίεργο σε κάποιον συναθλητή σας, προσπαθήστε να διαπιστώσετε το τυχόν πρόβλημά του, και να του παρέχετε οιαδήποτε βοήθεια κρίνετε απαραίτητη ή σας ζητηθεί. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε θέμα υγείας, ζητήστε του να παραμείνει εκεί που βρίσκεται και ενημερώστε το συντομότερο δυνατόν την διοργάνωση για το περιστατικό.

 

 1. ΠΟΙΝΕΣ

Πέρα από την ποινή αποκλεισμού για σοβαρά παραπτώματα, όπως αναλύθηκαν παραπάνω, εφόσον κάποιος συμμετέχοντας δεν περάσει/ καταγραφεί από τους υπευθύνους ελέγχου που θα ευρίσκονται σε σταθμούς ελέγχου αλλά και σε κάποια έκτακτα - μη ανακοινώσιμα σημεία- κατά μήκος της διαδρομής, μετά τον τερματισμό του θα πρέπει να εξετασθούν αν τηρήθηκαν από τον συμμετέχοντα οι όροι του αγώνα σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης.

Τυχόν ανήθικες συμπεριφορές συμμετεχόντων προς τους συναθλητές και οιοδήποτε μέλος της διοργάνωσης, χρήση μεταφορικού μέσου για συντόμευση διαδρομής (κόψιμο) ή υπαίτια παραβίαση της κανονικής διαδρομής  για ταχύτερη επίδοση και διαπιστωμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών, θα έχουν ως αποτέλεσμα τον δια βίου αποκλεισμό του εν λόγω συμμετέχοντα από τους αγώνες του URSA TRAIL.

 

 1. ΜΕΤΑΔΟΣΗ LIVE

Θα υπάρχει η δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο παρακολούθησης του κάθε συμμετέχοντα, εφόσον αυτός θα έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία MeOnMap της εταιρείας Chronolog, για την οποία θα σταλούν σε όλους τους συμμετέχοντες οι σχετικές οδηγίες. Ενδέχεται να υπάρχουν μικρές αποκλίσεις στον πραγματικό χρόνο καθώς σε κάποια σημεία δεν θα υπάρχει δυνατό σήμα κινητής τηλεφωνίας. Το λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι Android. Από δοκιμές που κάναμε με όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, διαπιστώσαμε ότι στο μεγαλύτερο σημείο της διαδρομής, την καλύτερη κάλυψη έχει η COSMOTE. Οι περιοχές που ενδεχομένως δεν θα υπάρχει κάλυψη είναι πριν από το  22χλμ.  έως το 31χλμ, από το 43χλμ. έως το 53χλμ. και από το 92χλμ. έως το 95χλμ.  Συνήθως στα ψηλά σημεία της διαδρομής υπάρχει κάλυψη.

 1. ΠΡΟΦΙΛ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

 

 

 1. ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για οιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση, απορία ή πρόβλημα που τυχόν αντιμετωπίσετε, μπορείτε να καλέσετε τα εξής τηλέφωνα:

 • Νίκος Καλοφύρης: 6944 472263
 • Χρήστος Μπούμπας: 6945 997389

Τα τηλέφωνα αυτά, προς διευκόλυνσή σας, υπάρχουν και πάνω στον αριθμό συμμετοχής κάθε αθλητή.

 1. ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σε ορεινές περιοχές είναι ευμετάβλητος. Τα μεγάλα υψόμετρα είναι εύκολα να πληγούν από απότομες και σύντομες καταιγίδες. Για το λόγο αυτό και πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες στο βασικό εξοπλισμό τους να έχουν οπωσδήποτε αδιάβροχο μπουφάν. Στα μεγάλα υψόμετρα η θερμοκρασία τις νυχτερινές ώρες, ενδέχεται να είναι χαμηλή, με συχνές ριπές ανέμου              (κυρίως στις κορυφογραμμές), με αποτέλεσμα να ρίχνουν την θερμοκρασία του αθλητή και για το λόγο αυτό συστήνουμε τη χρήση μακρυμάνικου ισοθερμικού στα ψηλά σημεία της διαδρομής.

Η πρόβλεψη για τις ημέρες του αγώνα δείχνει ότι θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, χωρίς να έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα. Όσο πλησιάζουν οι μέρες για την διεξαγωγή του αγώνα, η πληροφόρησή μας θα είναι πιο έγκυρη και στην τεχνική ενημέρωση που θα σας γίνει θα έχουμε πιο σαφή εικόνα του προβλεπόμενου καιρού.

 

Περισσότερες πληροφορίες με την περιγραφή του αγώνα, την τροφοδοσία  και χάρτη με τα υψομετρικά στη σελίδα: www.ursatrail.gr

 

 1. ΡΥΘΜΟΙ ΑΓΩΝΑ

Τα παρακάτω περάσματα είναι μια προσπάθεια εκτίμησης των περασμάτων και των αντίστοιχων χρόνων λαμβάνοντας υπ’ όψιν το πεδίο, τις υψομετρικές, την κατάσταση του μονοπατιού και την προστιθέμενη κούραση των αθλητών. Η επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων έγινε από την Chronolog και τον Λεωνίδα Αθανασόπουλο.

 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Are you ready for @OlympusMarathon , the most prestigious skyrunning race in Greece? #OM #OM2020 #OlympusMarathon https://t.co/peTAE9L1ZL
Ο Στυλιανός Καϊάφας μας μιλάει για τον επετειακό 10ο Hortiatis Trail Run: https://t.co/aQN5lom4sR https://t.co/FxJ6rxM7ff
February 17th 1980: 40th anniversary of an epic ascent https://t.co/aubDaWU1pf #Winter #Everest https://t.co/7SUUZiB2DA
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Ο Στυλιανός Καϊάφας μας μιλάει για τον επετειακό 10ο Hortiatis Trail Run!

17 Φεβρουαρίου 1980: 40 χρόνια από την 1η χειμερινή ανάβαση στο Έβερεστ

Τα αποτελέσματα του Tarawera Ultra Marathon

CAT S52, ένα όμορφο smartphone για σκληρή χρήση

Τα αποτελέσματα του Salomon Mountain Cup - Πάρνηθα

Οι αιολικοί σταθμοί απειλή για τη βιοποικιλότητα της Οίτης

Merrell MTL Astrum: Ένα εργαλείο για τρέξιμο σε χειμερινές συνθήκες!

Κύκλωμα διακίνησης ερυθροποιητίνης σε όλη την Ευρώπη εξαρθρώθηκε στην Ισπανία...

PETZL Swift RL

Χορτιάτης Trail Run - Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

MERRELL Moab 2 GTX: Η γοητεία του κλασικού

Legendary Ultra Trail: Οι κανονισμοί του ultra πρωταθλήματος για το 2020