O Ν.Σιδερίδης απαντάει σε ερωτήσεις για το Salomon Lamia City Trail

26 Απρ 2014

Η σειρά του Νίκου Σιδερίδη της Salomon Hellas να απαντήσει σε ερωτήσεις για το Salomon City Trail και το urban trail.

Ένας αγώνας City Trail στην Ελλάδα. Πως σου φαίνεται το εγχείρημα;
Είναι υπέροχη η ιδέα ενός τέτοιου είδους αγώνα στην χώρα μας. Θεωρώ ότι ένας τέτοιου είδους αγώνας είναι κάτι καινούργιο και πρωτοποριακό γιατί θα παρακινήσει περισσότερους δρομείς να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, θα ενώσει αθλητές βουνού και δρόμου, θα τους ανταμείψει με την πανέμορφη εναλλαγή τοπίων, την ηρεμία του δάσους ή του πάρκου με τους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης.

Πιστεύεις υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο ενός τέτοιου εγχειρήματος;
Οι  ελληνικές διοργανώσεις  μας έχουν αποδείξει αρκετές φορές ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε σύγκριση με άλλες του εξωτερικού!!! Πιστεύω ότι οι διοργανωτές κάνουν ότι καλύτερο μπορούν απλά πρέπει να αγκαλιάσουν και οι πολίτες  την διοργάνωση ώστε το επίπεδο να είναι εξαιρετικά υψηλό.

 


Η Λαμία είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που θα διεξαχθεί τέτοιος αγώνας. Την βοηθάει και η μορφολογία της. Πως το κρίνεις το εγχείρημα για την Ελλάδα και μια πόλη επαρχιακή όπως η Λαμία. Μπορεί μια τέτοια διοργάνωση όπως της Λαμίας να «αναμετρηθεί» στο μέλλον με άλλες παρόμοιες διοργανώσεις στην Ευρώπη;
Είμαι σίγουρος ότι η διοργάνωση της Λαμίας θα έχει πολύ υψηλό επίπεδο από την πρώτη φορά το οποίο θα μπορεί να συγκριθεί με παρόμοιες του εξωτερικού! Θα την βοηθήσει πολύ το γεγονός ότι οι διοργανωτές είναι παράλληλα και αθλητές όπως επίσης το γεγονός ότι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου η Salomon είναι στο πλευρό της διοργάνωσης.


Ο κόσμος των αθλητών πως πιστεύεις ότι αντιμετωπίζει το εγχείρημα;
Ένας τέτοιου είδους αγώνας είναι πρόκληση για όλους τους αθλητές, είναι κάτι καινούργιο που σου κεντρίζει την προσοχή κυρίως για την εναλλαγή τοπίων και τερέν, σου δίνει την χαρά να τρέχεις σε διαδρομές με ιστορική σημασία και χειροκροτούμενος από κοινό. Το μόνο που απομένει είναι να ξεκινήσουν τέτοιες διοργανώσεις στην χώρα μας γιατί είμαι σίγουρος ότι οι αθλητές θα τις αγκαλιάσουν με αγάπη.

Θα τρέξεις στον αγώνα των 27 χιλιομέτρων, τι περιμένεις να συναντήσεις;
Θα αγωνιστώ στον αγώνα των 27 χιλιομέτρων και είμαι σίγουρος ότι θα συναντήσω πανέμορφα τοπία, θα μου δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσω σημεία τις πόλης τα οποία δεν θα έβλεπα αν ήμουν εκεί διακοπές. Είμαι σίγουρος ότι θα με περιμένει το ζεστό χειροκρότημα κατά την διάρκεια της διαδρομής μια ζεστή αγκαλιά στο τέλος.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ