Το Lake District Sky Trails συνδέεται με το Bokami Západných Tatier στην Σλοβακία, και τα δύο με χορηγό την Dynafit.

21 Μαρ 2018

 

Η βρετανική διοργάνωση Lake District Sky Trails ενώνει τις δυνάμεις της με τον αγώνα ορειβατικού σκι Bokami Západných Tatier, με χορηγό την Dynafit, προσφέροντας στους δύο πρώτους άντρες και τις δύο πρώτες γυναίκες του αγώνα, συμμετοχή στους επικούς Lakes Sky Ultra και Scafell Sky Race φέτος τον Ιούλιο.

Η Dynafit, που ανήκει στον όμιλο OberAlp Group (στον οποίο ανήκει και η Salewa), έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την Salewa UK, ως χορηγός της θρυλικής διοργάνωσης Scafell Sky Race και Lakes Sky Ultra τον Ιούλιο του 2018.

 

Ο Bokami Západných Tatier είναι ένας αγώνας ορειβατικού σκι με πολύ ακραίες συνθήκες, στον οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές τόσο του ορειβατικού σκι όσο και του ορεινού τρεξίματος από την περιοχή (Σλοβακία, Τσεχία και Πολωνία) αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη, σε μια τριήμερη μάχη στα δυτικά όρη Τάτρα των Καρπαθίων το 2018.  Είναι σίγουρα ένας πολύ ακραίος αγώνας, και ο πρώτος αγώνας SkiMo του τεχνικού διευθυντή μας, ο οποίος αγωνίστηκε εκεί το 2017.  Φαίνεται πως του άρεσε, και μετά από έναν καλό, από άποψη χιονιού, χειμώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος, ο Charlie και ο συναθλητής του Angus McKendrick της Silva UK, θα επιστρέψουν στην Σλοβακία για να κλείσουν ανοιχτούς λογαριασμούς από το 2017.

 

 

 

Στο αρχηγείο του «Lake District Sky Trails», στην καρδιά του Sky-running στο αγγλικό Lake District, στο Glenridding, η ομάδα του LDST βλέπει τους αγώνες ορειβατικού σκι ως την χειμερινή εναλλακτική του θερινού Sky-running στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι γρήγορο, εξαιρετικά τεχνικό, με απίστευτα γοργές καταβάσεις, επίπονες αναβάσεις, τεχνικά τμήματα στον βράχο, αναρρίχηση σε ορισμένες περιπτώσεις, και άλλα πολλά.

 

Σύμφωνα με τον τεχνικό μας διευθυντή: «Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, και δεδομένου ότι οι δύο αγώνες έχουν χορηγό την ίδια εταιρία, την Dynafit, σκεφτήκαμε ότι θα θέλαμε να προσελκύσουμε και να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό μας κοινό, και να προσφέρουμε στους δύο πρώτους άντρες και τις δύο πρώτες γυναίκες την ευκαιρία να έρθουν να αγωνιστούν στον δικό μας έδαφος και να βιώσουν το πιο εμβληματικό και συνάμα τεχνικό τρέξιμο που έχει να προσφέρει το Lake District. Μας καλωσόρισαν ζεστά, καθώς ήμασταν το πρώτο βρετανικό δίδυμο που συμμετείχε στο Bokami το 2017, και πραγματικά ανυπομονούμε να τα βάλουμε με την επική διαδρομή που έχουν σχεδιάσει οι διοργανωτές. Από το 2015, οι δικοί μας αγώνες είχαν συμμετοχές από την Πολωνία, αλλά φέτος περιμένουμε δρομείς από την Ελλάδα, την Μαλαισία, την Ιρλανδία, την Αμερική, την Νέα Ζηλανδία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ολλανδία, την Νορβηγία, την Ρουμανία, την Αυστρία και την Γαλλία - είναι πραγματικά διεθνής υπόθεση πλέον. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τα δύο ζευγάρια νικητών του Bokami στο Lake District.  Παρόλο που τα βουνά μας, τα επονομαζόμενα Lakeland Fells, έχουν μικρότερο υψόμετρο, έχουν πολλά κοινά με τα όρη Τάτρα

 

 

 

Με μόλις λίγες ημέρες να μας χωρίζουν από την εκκίνηση της 1ης αγωνιστικής ημέρας του Bokami SkiMo, όλα είναι έτοιμα εκεί, ενώ στην Αγγλία προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για να είμαστε άψογα οργανωμένοι για ένα επικό σαββατοκύριακο «καθαρόαιμου» sky-running στο Lake District.

 

Καθώς όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος, είναι ακόμη πιο σημαντικό για την ομάδα του Lake District Sky Trails να υλοποιήσει τους καλύτερους δυνατούς αγώνες, εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Skyrunning του 2018 από την ομάδα της Ourea Events (την ομάδα που διοργανώνει και τους πασίγνωστους αγώνες Ring of Steal, Ben Nevis Ultra και Glencoe Skyline).

 

 

Ο Charlie, Τεχνικός Διευθυντής του LDST, δηλώνει: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που φέτος, ο αγώνας Scafell Sky Race έχει επιλεγεί ως αγώνας-κριτήριο για την ομάδα Skyrunning UK, οπότε όλα τα βλέμματα θα στραφούν στον SSR φέτος. Χάρη σε αυτό το γεγονός, και ορισμένες αλλαγές της διαδρομής προς το καλύτερο, ο SSR θα μαγέψει τους δρομείς με την τεχνική του διαδρομή και την ομορφιά που έχει να προσφέρει η περιοχή του Lake District

 

Οι εγγραφές είναι ακόμη ανοικτές και για τους δύο αγώνες του LDST, αλλά πλησιάζουμε στην πληρότητα, οπότε μην καθυστερείτε! Μην ξεχνάτε ότι ο αγώνας Lakes Sky Ultra έχει αυστηρές προδιαγραφές ως προς την αγωνιστική και αναρριχητική ικανότητα, ενώ ο Scafell Sky Race είναι ανοικτός σε όσους πιστεύουν ότι αντέχουν 40+ χιλιόμετρα με 3000+ μέτρα θετικής υψομετρικής.

 

Στατιστικά στοιχεία:

Lakes Sky Ultra – 56km & 4500m+ υψομετρικής, Έδαφος: Τεχνικό, Διαδρομή: Ακραία

Scafell Sky Race – 40km & 3000m+ υψομετρικής, Έδαφος: Τεχνικό, Διαδρομή: Ιδιαίτερα τεχνική

 

 

Κείμενο: Mountain Run Μετάφραση: Σοφία Βλαβιανού

Φωτογραφίες: Guillem Casanova/guillemcasanova.com και Paul Mitchell/ wildmanmitchell.com/ και Steve Ashworth - http://www.steveashworthmedia.com/

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ