Τεχνική ενημέρωση και όλες οι πληροφορίες για το 1ο Κριθαριά Trail που θα γίνει την Κυριακή 30/01/2022

29 Ιαν 2022
Μία ημέρα μένει για τη διεξαγωγή του πιο παραθαλάσσιου αγώνα trail της Ελλάδας. Το μονοπάτι Άγιος Στέφανος – Κριθαριά που έφερε στην επιφάνεια, ξεχασμένο από τη λήθη του χρόνου, με εργασία πολλών μηνών ο Γιώργος Καλαντζής μαζί με άλλα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και του Φυσιολατρικού Ομίλου Πάνας, θα φιλοξενήσει το πρωί της Κυριακής το 1ο Κριθαριά Trail.


Ο καιρός προμηνύεται πολύ καλός, χωρίς βροχή αλλά με κρύο, και η πρόβλεψη το βράδυ της Παρασκευής για το πρωί της Κυριακής, έχει ως εξής:

 

Η σηματοδότηση έγινε με επικεφαλής τον Γιώργο Καλαντζή, και είναι σχολαστική. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδίδονται επίσης στον Βασίλη Ηλιόπουλο που καθημερινά βρίσκεται στη διαδρομή, και σε κάθε εθελοντή που βοήθησε και θα βοηθήσει.

Όπως γίνεται πάντα και σε κάθε διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, η σήμανση έγινε με αφαιρούμενα υλικά που δεν θα αφήσουν το παραμικρό σημάδι στην περιοχή. Τη Δευτέρα θα δοθεί ο επίλογος με το πλήρες καθάρισμα όλων των διαδρομών, ακόμη και από σκουπίδια που δεν σχετίζονται με τον αγώνα, τα δε υλικά σηματοδότησης θα αποθηκευτούν για τον επόμενο αγώνα του ΣΔΥΒ, για οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση!

Ανά μερικά μέτρα τοποθετήθηκαν κορδέλες, σε κάθε διασταύρωση πινακίδες για την κατεύθυνση, αλλά και σημάδια "Χ" στους διπλανούς δρόμους από όπου δεν περνά ο αγώνας. Και στις δύο διαδρομές, των 8,3χλμ trail και των 6,5χλμ urban (δρόμου), μπήκε χιλιομετρική ένδειξη ανά χιλιόμετρο.

Αλλεπάλληλα test event έγιναν το προηγούμενο διάστημα, και την παραμονή του αγώνα θα γίνει και νέο.

Έξτρα προειδοποιητική σήμανση και σχοινί στο μονοπάτι της Κριθαριάς, στα σημεία που για μερικά μέτρα υπάρχει κλίση, τοποθέτησε η διοργάνωση για λόγους ασφαλείας. Όλα μπαίνουν προληπτικά για να επισημαίνεται ότι σε αυτά τα κομμάτια χρειάζεται περισσότερη προσοχή, όπως και σε κάθε αγώνα trail άλλωστε. Τα σχοινιά θα μείνουν μόνιμα όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, για την ασφάλεια και τη διευκόλυνση κάθε δρομέα και πεζοπόρου που θα διασχίζει στο μέλλον τη διαδρομή!

 

 

Χώρος συνάντησης, εκκίνησης – τερματισμού : η παραλία του οικισμού Κριθαριά. Θα βρείτε το μέρος πολύ εύκολα, είναι στον δρόμο Βόλος – Αθήνα μεταξύ Αλυκών – Νέας Αγχιάλου (υπάρχει ταμπέλα προς Κριθαριά, Μάραθο, Άγιο Γεώργιο, και θα στρίψετε για εκεί). Σε περίπτωση που κάποιος δεν βρει τον δρόμο, μπορεί να επικοινωνήσει στο 6993953012.



Αυτά είναι τα μετάλλια του 1ου Κριθαριά Trail.

Ειδικά φτιαγμένα μόνο για τον φετινό αγώνα, και άκρως συλλεκτικά καθώς σε κάθε διοργάνωση θα τυπώνεται διαφορετικό! Την Κυριακή τα μετάλλια περιμένουν τους trail runners από όλη την Ελλάδα που θα τρέξουν στους δύο αγώνες.

 



Εδώ μπορείτε να δείτε τις διαδρομές όλων των αγώνων όπως καταγράφηκαν στο gps:

α) 8,3 χιλιόμετρα TRAIL με υψομετρική 350 μέτρων

Το ίχνος της διαδρομής μπορείτε να το δείτε όπως καταγράφηκε από δύο gps εδώ : https://www.strava.com/activities/6430142060 και https://www.strava.com/activities/6428494764

.
Κατεβάστε το αρχείο gpx για να το έχετε στο ρολόι σας! : https://www.mediafire.com/file/d0jix9z68tqymcz/Η+διαδρομή+του+1ου+Κριθαριά+Trail.gpx/file

.
β) 6.500 μέτρα ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ τύπου “urban trail” (άσφαλτος) με υψομετρική 165 μέτρων στη διαδρομή Κριθαριά – Μάραθος – Άγιος Γεώργιος.

.
Το ίχνος της διαδρομής μπορείτε να το δείτε όπως καταγράφηκε από δύο gps εδώ : https://www.strava.com/activities/6430142055 και https://www.strava.com/activities/6429103495

.
Κατεβάστε το αρχείο gpx για να το έχετε στο ρολόι σας! : https://www.mediafire.com/file/5pzzmo7ewwjjlw6/Η+διαδρομή+του+παράλληλου+αγώνα,+1ου+Κριθαριά+Urban+trail.gpx/file


Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται LIVE.

Υπερπολύτιμη θα είναι η συνδρομή και η πλήρης υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας την Κυριακή στο 1ο Κριθαριά Trail, όπως και σε κάθε αγώνα που διοργανώνει ο ΣΔΥ Βόλου.

Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα στον εαυτό του ή σε συναθλητή κατά τη διάρκεια του αγώνα, μπορεί να καλέσει άμεσα τον Βασίλη Ηλιόπουλο στο 6944226627. Εναλλακτικά στη διοργάνωση στον Κώστα Παλάντζα στο 6993953012.

 

Παράδοση αριθμών.

Η παράδοση των αριθμών γίνεται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 από την Παρασκευή, και θα γίνεται και το Σάββατο 29 Ιανουαρίου ως το μεσημέρι.

Απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης. Οι 15 δρομείς που μας δήλωσαν ότι δεν έχουν, πρέπει όπως ορίζει η ΓΓΑ, να προσκομίσουν αρνητικό rapid test που θα λήγει το νωρίτερο το μεσημέρι της Κυριακής.

Για τους αθλητές εκτός Μαγνησίας, παράδοση των πακέτων με τους ίδιους όρους θα γίνεται και την ημέρα του αγώνα στον χώρο της εκκίνησης.

Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έθεσε νέο πρωτόκολλο για τη συμμετοχή και για τη διεξαγωγή των αγώνων δρόμου. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εναρμόνισε την προκήρυξη, και έλαβε επίσημα την έγκριση διεξαγωγής από τη ΓΓΑ. Κάθε δρομέας που θα συμμετέχει οφείλει να διαβάσει προσεκτικά όσα προβλέπονται και αναφέρονται στην προκήρυξη, και τι πρέπει να προσκομίσει, προκειμένου να αγωνιστεί, καθώς δεν διαφορετική περίπτωση οι κανονισμοί της ΓΓΑ θα απορρίψουν την συμμετοχή του.

Η διοργάνωση ανακοινώνει ότι διαθέτει ακόμη 10 αριθμούς για εγγραφές για όσους θέλουν να τρέξουν.


Χορηγός του αγώνα είναι το Vibram Sole Factor Volos, εξουσιοδοτημένο εργαστήριο αλλαγής σόλας Vibram, Κασσαβέτη 127, Βόλος. Βρείτε πληροφορίες στο www.vibramsola.gr


Το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ προσφέρει την υδροδοσία των αθλητών στον αγώνα.

Κομβική σημασία για την επιτυχία του κάθε αθλητή στον αγώνα του, αποτελεί η σωστή ενυδάτωση. Αυτή θα την προσφέρει το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ, που θα παρέχει την υδροδοσία τόσο στους σταθμούς των δύο διαδρομών του αγώνα, όσο και στον τερματισμό.

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ προσφέρει την υδροδοσία σε κάθε διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου με αποκορύφωμα στον Ημιμαραθώνιο Βόλου όπου κάθε χρόνο 2.000 δρομείς και παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό τρέχουν στις υπέροχες διαδρομές της πόλης μας.

 

Η ΕΨΑ θα είναι και στο 1ο Κριθαριά Trail!

Όπως σε κάθε διοργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, έτσι και την Κυριακή η ΕΨΑ θα ξεδιψάσει τους δρομείς με τα γευστικά αναψυκτικά της!


Το 1ο Κριθαριά Trail 2022 θα γίνει με την σφραγίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, του συλλόγου που γράφει ιστορία εδώ και 33 χρόνια. Με τη συνδιοργάνωση, ή υποστήριξη, ή υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), του Συλλόγου Κριθαριάς «ο Νέος Απόστολος».

Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Από την Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Κριθαριά Trail και από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!