Ένας Χρόνος Advendure!

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την ημέρα που πήρε σάρκα και οστά το όραμα μας για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας που θα εμβαθύνει στον κόσμο της περιπέτειας (Adventure) και της Υπεραντοχής (Endurance). Όπως ανέφερε και ο Λάζαρος στο πρώτο editorial της νέας εποχής, βασικός μας στόχος ήταν  να παρουσιάσουμε στο Ελληνικό κοινό γεγονότα και πρόσωπα με σημασία. Θέλαμε να μοιραστούμε ιδέες, προτάσεις και προβληματισμούς μαζί σας και θέλαμε να κάνουμε γνωστούς στο σύνολο, και τους δικούς σας προβληματισμούς, σε ένα χωνευτήρι ιδεών και βιωμάτων. Θέλαμε να βοηθήσουμε την κοινότητα μας να πάει ένα βήμα πιο μακριά, αλλά και να προσπαθήσουμε να κάνουμε γνωστή στο Εξωτερικό την τεράστια ανάπτυξη των αθλημάτων αντοχής και περιπέτειας στην χώρα μας.

 

Θυμόμαστε, τέτοιες μέρες πέρσι, τις πυρετώδεις προετοιμασίες που κάναμε ώστε να “σηκωθεί” το Advendure με την νέα του μορφή, αλλά ταυτόχρονα να πετύχουμε και το πρώτο μεγάλο project που είχαμε βάλει κατά νου, παρότι ουσιαστικά είχαμε μόλις λίγες μέρες που ήμασταν στον “αέρα”. Την ζωντανή μετάδοση του Σπάρταθλου. Ταυτόχρονα, μέσα στον πυρετό της προετοιμασίας για την μετάδοση, αρχίσαμε να δουλεύουμε την πρώτη από τις μεγάλες υποσχέσεις που σας είχαμε δώσει, την παρουσίαση στην χώρα μας προσώπων με σημασία. Η Lizzie Hawker, αυτή η μεγάλη αθλήτρια και άνθρωπος, μας έδωσε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε, να την συνοδέψουμε στην επική της επιτυχία στο Σπάρταθλο, αλλά και να την ρωτήσουμε μεταγωνιστικά όσο μπορούσαμε περισσότερα για την φιλοσοφία και την καριέρα της, ενώ αργότερα φιλοξενήσαμε και αρθρογραφία της που μας μάγεψε πραγματικά.

 

Φυσικά το Σπάρταθλον ήταν μόνο η αρχή. Τα 100 μίλια του Rodopi AdvenduRun, οι μεγάλοι αγώνες του Αργύρη Παπαθανασόπουλου στις ερήμους της Χιλής και της Ναμίμπια, καθώς και στα Αμερικανικά εδάφη (WS 100 miler), του Δημήτρη Θεοδωρακάκου στην μακρινή Κίνα και το Σινικό τείχος ή στην διάσχιση των Άλπεων στο Goretex® Transalpine Run και τους Δολομίτες (όπου συνοδέψαμε την αποστολή της Salomon στον περίφημο Dolomites Skyrace με καθημερινές ανταποκρίσεις), αποτέλεσαν κάποιες από τις σημαντικότερες ζωντανές μεταδόσεις και μάλιστα με συνεχείς ανταποκρίσεις των μεγάλων αυτών αθλητών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προσπάθεια τους. Το τελευταίο αυτό στοιχείο είναι και το σημαντικότερο, μιας και για πρώτη φορά σε Ελληνικό δρομικό διαδικτυακό μέσο είχαμε περιγραφή από τους Έλληνες αθλητές της προσπάθειας τους την ώρα που εξελίσσεται. Φυσικά τίποτε από όλα αυτά δεν θα γινόταν, αν οι άνθρωποι αυτοί δεν μας εμπιστεύονταν την πορεία του αγώνα τους με τις καθημερινές ανταποκρίσεις, γεγονός για το οποίο τους ευχαριστούμε πολύ.  Η προσπάθεια κάλυψης μεγάλων γεγονότων, και των Ελλήνων αθλητών που συμμετέχουν σε αυτά, θα συνεχιστεί ακόμη πιο δυνατά το επόμενο διάστημα, και μάλιστα θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε την λίστα των αγώνων στους οποίους θα προσπαθήσουμε να είμαστε παρόντες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

 

Ας μείνουμε στους αγώνες, επισημαίνοντας μια πτυχή της κάλυψης τους που για πρώτη φορά εφαρμόσαμε φέτος. Τα προ-αγωνιστικά και μετά-αγωνιστικά άρθρα παρουσίασης κάθε αγώνα με ταυτόχρονη συνέντευξη των διοργανωτών τους, ώστε να εμβαθύνουμε τόσο στις λεπτομέρειες που ενδιαφέρουν την αθλητική κοινότητα που σκέφτεται να τρέξει στον αγώνα, όσο και στις εντυπώσεις όλων και ιδιαίτερα του τεχνικού διευθυντή  μετά την ολοκλήρωση του. Αυτή η μορφή της μετάδοσης και παρουσίασης απέδωσε καρπούς και έδειξε ότι ενδιαφέρει ιδιαίτερα την κοινότητα αλλά και τους διοργανωτές και θα συνεχίσουμε να την εφαρμόζουμε εντάσσοντας σε αυτή την μορφή κάλυψης και νέους αγώνες στη νέα σεζόν του ορεινού τρεξίματος.

 

Η περιπέτεια όμως και η υπεραντοχή δεν αφορά μόνο αγώνες, αλλά και διασχίσεις και ατομικές προσπάθειες που κάνουν πρωτοπόροι της περιπέτειας. Η αναβίωση της επικής προσπάθειας του Sackleton την οποία παρακολουθήσαμε σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση, η προσπάθεια των Νίκου Μαγγίτση και Αλέξανδρου Αραβίδη στο περίφημο K2, και η παρουσίαση πολλών προσπαθειών Fastest Known Times (FKTs) από Krupicka, Jez Bragg και άλλους αθλητές, αποτελούν χαρακτηριστικά γεγονότα που προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε στο Ελληνικό κοινό. Τέτοιες προσπάθειες αποτελούν τον πυρήνα της περιπέτειας και της υπεραντοχής και βασική θεματική ενότητα και για την συνέχεια του Advendure.

 

Σταθμό για το Advendure αποτέλεσαν οι συνεντεύξεις μας από μεγάλους αθλητές, Έλληνες και ξένους. Σταχυολογώντας, ποιος δεν θαύμασε την φιλοσοφία και την αθλητική στόφα της Lizzie Hawker, το ατίθασο πνεύμα του μεγάλου Anton Krupicka, την ριψοκίνδυνη μίξη ορεινού τρεξίματος και αναρρίχησης του Ueli Steck, την διαχρονικότητα και την αθλητική παιδεία της δικιάς μας Helene Diamantides, την αθλητική υπόσταση του Kilian Jornet και της Mireia Miro. Αλλά ταυτόχρονα, “μάθαμε καλύτερα” τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο, θαυμάσαμε αυτά που μας είπε ο άνθρωπος των ερήμων, ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος, ζήσαμε μέσα από την διήγηση τους την ιστορία του Ελληνικού τρεξίματος από την Βίκυ Καρπούζα και τον Γιώργο Ψάιλα, μάθαμε πως σκέφτεται ένας κορυφαίος Έλληνας Σπαρταθλητής, ο Στέργιος Αναστασιάδης και συζητήσαμε καυτά θέματα προπονητικής με έναν κορυφαίο κόουτς, τον Γιάννη Δαγκόγλου. Αν υπάρχει ένας τομέας που θεωρούμε απαραίτητο το να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, είναι οι συνεντεύξεις από Έλληνες και ξένους αθλητές, μιας και το να εμβαθύνεις στις απόψεις αθλητών με ιδιαίτερη πορεία και σημασία είναι πολύ σημαντικό και διδακτικό ταυτόχρονα.

 

Κάπου εκεί προς το τέλος του 2012, υλοποιώντας έναν από τους βασικούς μας στόχους που είναι η αλληλεπίδραση με την κοινότητα του ορεινού τρεξίματος και της περιπέτειας, αποφασίσαμε να ρωτήσουμε την γνώμη σας για τους καλύτερους όσο αφορά την χρονιά που έφτανε στο τέλος της. Σας παρουσιάσαμε αθλητές που μας ενέπνευσαν, αγώνες που τρέξαμε και μας γοήτευσαν με την ομορφιά της διαδρομής τους ή μας προκάλεσαν με την δυσκολία τους, επιτεύγματα και επιδόσεις ξένων αθλητών που άφησαν έντονο το αποτύπωμα τους και ζητήσαμε – για πρώτη φορά στην χώρα μας - να ψηφίσετε τους καλύτερους και εσείς ανταποκριθήκατε, με μια μαζική συμμετοχή που ξεπέρασε πραγματικά κάθε προσδοκία μας. Ήταν μια εξαιρετικά συναρπαστική διαδικασία, γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές, και όπως είναι φυσικό, θα επαναληφθεί και την φετινή χρονιά, ίσως με κάποιες μικρές αλλαγές και προσθήκες. Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτήν την ψηφοφορία είναι άλλωστε πολύ σημαντικά για να δούμε που βαδίζει το άθλημα συνολικά.

 

Η πορεία του ορεινού τρεξίματος όμως αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για μια ακόμη χρονιά από το εργαλείο / βάση δεδομένων των αποτελεσμάτων των Ελλήνων αθλητών από την συμμετοχή τους σε αγώνες. Το πολύτιμο αυτό εργαλείο εμπλουτίστηκε, άλλαξε μορφή για να είναι πιο λειτουργικό και φυσικά διευρύνθηκε με την προσθήκη πλήθους αγώνων από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Η πρώτη χρονιά του Advendure αποτέλεσε την χρονιά καθιέρωσης του, και πλέον αποτελεί μια σταθερά πάνω στην οποία θα “χτίζονται” τα στατιστικά του αθλήματος για τα επόμενα χρόνια. Φυσικά, όλα αυτά τα δεδομένα θα πήγαιναν χαμένα χωρίς την επεξεργασία και παρουσίαση τους, και αυτό υλοποιήθηκε με την “Ετήσια Έκθεση Ορεινού Τρεξίματος” που καθιερώθηκε στο τέλος κάθε αγωνιστικής σεζόν, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να εμβαθύνουν στα πραγματικά δεδομένα της εξέλιξης του ορεινού τρεξίματος στην χώρα. Η θεμελίωση έγινε την προηγούμενη χρονιά, και η πορεία καταγραφής και επεξεργασίας από το Advendure θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερο πάθος στο μέλλον.

 

Για πρώτη φορά μέσα στο 2013 έγινε μια ουσιαστική προσπάθεια στήριξης της συμμετοχής πολύ νέων αθλητών σε ένα πρωτάθλημα Ορεινού τρεξίματος, που περιελάμβανε μερικούς από τους δημοφιλέστερους αγώνες στην χώρα μας. Ήταν μια πολύ ουσιαστική πρωτοβουλία της Salomon και του Νίκου Κωστόπουλου, την οποία υποστηρίξαμε ως Advendure από την πρώτη στιγμή, τόσο επικοινωνιακά, όσο και φιλοξενώντας την βαθμολογία και την εξέλιξη του πρωταθλήματος, όσο και τις συνεντεύξεις με το νέο αίμα των Ελληνικών βουνών. Θα είμαστε κοντά σε οποιαδήποτε αντίστοιχη δράση υπάρξει στο μέλλον, μιας και αποτελεί σημαντικότατο βήμα προόδου για το ορεινό τρέξιμο και τους νέους αθλητές.

 

Προσπαθήσαμε να δώσουμε μεγάλη έμφαση στα θέματα προπονητικής και φυσιολογίας τόσο σε πρακτικό, όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, με πληθώρα σχετικών άρθρων και βίντεο. Σκοπός είναι να αρχίσουμε σιγά-σιγά να δημιουργούμε μια “βιβλιοθήκη” γνώσης που θα μπορεί κάθε αθλητής να χρησιμοποιήσει σε προπονητικό επίπεδο. Μας βοήθησαν σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό ο Νίκος ο Καλοφύρης και ο Γιάννης ο Δαγκόγλου, πολύ καταξιωμένοι και οι δυο στον χώρο τους. Η σειρά προπονητικών προγραμμάτων του Νίκου – την οποία με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε να ακολουθεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Ελλήνων αθλητών – είχε την ιδιαιτερότητα να καλύπτει ΟΛΗ την χρονιά και κάθε είδος αγώνων ορεινού τρεξίματος, ενώ για πρώτη φορά σε Ελληνικό δρομικό site ένας κορυφαίος αθλητής αλληλεπιδρούσε σε τακτική βάση με τους αναγνώστες λύνοντας κάθε απορία που είχε δημιουργηθεί στην εκτέλεση των προγραμμάτων. Ο Γιάννης είχε τακτική αρθρογραφία στο Advendure σε θέματα προπονητικής, αλλά  ταυτόχρονα συμμετείχε και ως εισηγητής στα σεμινάρια που καθιέρωσε η Fifth Element στο Μέτσοβο την Άνοιξη. Επειδή όμως η γνώση υπάρχει και μερικές φορές αρκεί η απόδοση εξαιρετικών κειμένων ώστε να παρουσιαστεί, φιλοξενήσαμε και την πολύ πετυχημένη σειρά άρθρων του μεγάλου δρομέα και προπονητή Alberto Salazar, μέσα από την απόδοση του Γιώργου του Κοζυράκη τον οποίο ευχαριστούμε.  Η προπονητική αρθρογραφία είναι δομικό στοιχείο του Advendure και θα επιδιώξουμε τόσο την συνέχιση της συνεργασίας με τους καταξιωμένους αθλητές και προπονητές που προανέφερα και μάλιστα με ανάλυση σε ακόμη πιο τεχνικό επίπεδο, όσο και την διεύρυνση της με συνεργάτες που θα ήθελαν να προσφέρουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

 

Οι παρουσιάσεις και δοκιμές εξοπλισμού για τρέξιμο ή δραστηριότητες στην φύση αποτέλεσαν ένα βασικό τομέα του Advendure στην πρώτη χρονιά του με την νέα μορφή. Παπούτσια, ρούχα, συμπιεστικά, είδη διατροφής που χρησιμοποιούμε σε αγώνες και προπονήσεις (ηλεκτρολύτες, ενεργειακές μπάρες κτλ..), εξοπλισμός αποκατάστασης και φυσιοθεραπείας, πάτοι τρεξίματος κτλ, αποτέλεσαν αντικείμενο λεπτομερούς παρουσίασης και εξαντλητικής δοκιμής από την ομάδα μας και τους συνεργάτες της, με σκοπό την διευκόλυνση σας στο να μάθετε σημαντικές λεπτομέρειες για αυτά και να σας βοηθήσουν στην επιλογή σας. Βασικός σκοπός των δοκιμών μας είναι να γνωρίσετε τα συγκεκριμένα είδη και να εντοπίσουμε κάποια χαρακτηριστικά τους που τα ξεχωρίζουν, προσπαθώντας να κρατήσουμε την αντικειμενικότητα μας όσο ψηλότερα γίνεται. Θα συνεχίσουμε τις δοκιμές μας, επεκτείνοντας τες και σε άλλα βασικά είδη (σακίδια – εδώ αναμένεται σύντομα μια παρουσίαση έκπληξη ενός κορυφαίου προϊόντος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μεγαλύτερη ποικιλία ρουχισμού, είδη διατροφής κτλ..), ώστε να καλύψουμε όσο μεγαλύτερο πεδίο της αγοράς είναι δυνατόν.

 

Έτυχε την πρώτη χρονιά του Advendure να ξεκινήσει επίσης μια προσπάθεια πραγματοποίησης σεμιναρίων πάνω στο ορεινό τρέξιμο από κάποιες πολύ δραστήριες εταιρίες και ανθρώπους. Την προσπάθεια αυτή την υποστηρίξαμε από την αρχή με την παρουσία μας και την με την σχετική αρθρογραφία και δημοσίευση παρουσιάσεων και ομιλιών, τόσο στην Πάρνηθα (Alpamayo, Salomon, Suunto Hellas) όσο και στο Μέτσοβο (Fifth Element, Νίκος Καλοφύρης). Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες για τον νέο κόσμο που μπαίνει στο ορεινό τρέξιμο, και μάλιστα όπως ακούμε θα συνεχιστεί και την νέα χρονιά και μακάρι να επεκταθεί και σε άλλα μέρη της χώρα μας. Εμείς θα είμαστε εκεί παρόντες ώστε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια και να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα.

 

Μας ενδιέφερε από την πρώτη στιγμή να έχουμε αλληλεπίδραση με την κοινότητα και παρουσίαση επιμελημένων εργασιών και άρθρων από φίλους που είχαν κάτι σημαντικό να μοιραστούν μαζί μας. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση σας σε αυτό τον τομέα. Δημοσιεύσαμε και διαβάσαμε βιωματικές περιγραφές αγώνων, διασχίσεων, συγκινητικών αναβάσεων και εμπειριών, οι οποίες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία σε αναγνωσιμότητα και ενδιαφέρον. Σας προτρέπουμε να συμμετέχετε σε αυτό το όμορφο ταξίδι με τα δικά σας άρθρα, και να τολμήσετε να γράψετε και να μοιραστείτε με την κοινότητα τις ιδέες σας και τα βιώματα σας. Να είστε σίγουροι ότι θα αποτελέσουν έμπνευση για πολλούς και χαρά για εμάς που θα δούμε μια από τις βασικές μας επιδιώξεις να πραγματοποιείται - την παρουσίαση εμπειριών και βιωμάτων από όλο και περισσότερους συναθλητές μας.

 

Τον πρώτο χρόνο του Advendure καταφέραμε να πετύχουμε και μια πρώτη επαφή με αντίστοιχα site και με αγώνες / αθλητές στο Εξωτερικό, η οποία εξελίχθηκε πολύ καλά. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε σημαντικά το Αγγλικό τμήμα του site, με αρθρογραφία, παρουσίαση στα αγγλικά Ελληνικών αγώνων και συνεντεύξεις, ώστε να πετύχουμε μια μεγαλύτερη εξωστρέφεια του ορεινού τρεξίματος στην χώρα μας και να αποκτήσουμε τους δεσμούς και τις επαφές που θα μας βοηθήσουν σαν κοινότητα να ανοίξουμε τα φτερά μας και προς το εξωτερικό, αλλά και στο να έχουμε όλο και περισσότερους ξένους αθλητές σε Ελληνικούς αγώνες. Υπάρχουν ήδη σημαντικές συνεργασίες, οι οποίες θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν ώστε να ενισχυθεί η ανταλλαγή πληροφορίας και γιατί όχι και υπηρεσιών με το Εξωτερικό. Συνολικά σαν κοινότητα του ορεινού τρεξίματος μόνο κέρδος μπορεί να έχουμε από αυτή την προσπάθεια.

 

Φυσικά ζούμε στην εποχή των social media, και δεν θα μπορούσαμε παρά να επεκταθούμε και στο Facebook και το Twitter. Μας πρόσθεσε αμεσότητα στην επαφή και στιγμιαία ενημέρωση των αναγνωστών μας για κάθε τι νέο “ανεβαίνει” στο Advendure. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά την δεύτερη χρονιά μας, ώστε να χρησιμοποιήσουμε στο 100% τις δυνατότητες μετάδοσης και πληροφόρησης που μας δίνουν οι διαδικτυακές αυτές τεχνολογίες, αρχής γενομένης από την ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση του Σπαρτάθλου 2013, λεπτομέρειες της οποίας θα διαβάσετε σύντομα στο site μας.

 

Το όραμα μας για το Advendure δεν εξαντλείται μόνο στους τομείς που προανέφερα. Θα έλεγα ότι έχουμε πραγματοποιήσει μόνο ένα μικρό ποσοστό των ιδεών και προσδοκιών μας. Δεν βιαζόμαστε όμως, μιας και όπως ανέφερε ο Λάζαρος στο αρχικό editorial πριν από ένα χρόνο, η ποιότητα δεν συμβαδίζει υποχρεωτικά με την ποσότητα. Και η ποιότητα είναι αυτό το χαρακτηριστικό που δεν διαπραγματευόμαστε ούτε κατ’ ελάχιστο.

 

Θα έχουμε λοιπόν κάποια καινούργια πράγματα στο Advendure από εδώ και πέρα; Μα φυσικά, και μάλιστα πολύ συναρπαστικά. Ήδη έχουμε έτοιμη μια πλατφόρμα, που θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, η οποία – με την βοήθεια επιλεγμένων χορηγών και συνεργατών μας – θα προσφέρει φθηνότερες υπηρεσίες και αγορές εξοπλισμού στα μέλη του Advendure! Ξεκινώντας άμεσα - αυτές τις ημέρες - θα παρακολουθήσουμε την βιωματική πορεία μια αθλήτριας μέσω της αρθογραφίας της στο Advendure, στον μακρύ πολύμηνο δρόμο προετοιμασίας της για έναν από τους σκληρότερους υπερμαραθώνιους στον πλανήτη. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε τέτοιο επίπεδο στην χώρα μας και θα αποτελέσει παρακαταθήκη – ανεξαρτήτως αποτελέσματος της  – για τους αθλητές που θα θελήσουν να προετοιμαστούν για την δική τους συμμετοχή στον δύσκολο αυτό αγώνα. Θα σας τα πει όμως καλύτερα η ίδια στο πρώτο άρθρο της σειράς. Έχουμε επίσης σκοπό να προσθέσουμε blogs επιλεγμένων αθλητών στο site, που θα μας μεταφέρουν νοερά σε δύσκολους αγώνες, αλλά και μεγάλες διασχίσεις και εξερευνήσεις στα πέρατα του κόσμου, δίνοντας τους άμεση πρόσβαση με το δικό τους "χώρο" στο Advendure για όλη την διάρκεια της προσπάθειας τους. Η συμμετοχή στην διοργάνωση αθλητικών συνεδρίων – κάτι που λείπει από την χώρα, η προσπάθεια συμμετοχής σε μεγάλους αγώνες του εξωτερικού σαν ομάδα με όσους φίλους το επιθυμούν και άλλα σχέδια είναι συνέχεια στο μυαλό μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

 

Τίποτε όμως από αυτά δεν θα είχε γίνει αν δεν είχαμε αφενός την αμέριστη υποστήριξη από τους συνεργάτες και χορηγούς μας, οι οποίοι μας βοήθησαν όσο περισσότερο γίνεται και με μεγάλο ενθουσιασμό στα σχέδια μας, και αφετέρου την δική σας θερμή συμπαράσταση και ανταπόκριση που πραγματικά μας συγκινεί βαθύτατα και μας κάνει να συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ταξίδι που ξεκίνησε πριν από ακριβώς ενα χρόνο. Σας ευχαριστούμε πολύ, και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να συνεισφέρουμε στην εξέλιξη της αθλητικής κοινότητας και του ορεινού τρεξίματος και της περιπέτειας στην χώρα μας.

 

Δεκατρία χρόνια μετά το X-Odyssey το ταξίδι συνεχίζεται σαν Advendure πλέον. O σπόρος που έριξε τότε ο Λάζαρος Ρήγος – αυτός ο πρωτοπόρος του ορεινού τρεξίματος στην χώρα μας – έχει αρχίσει να βγάζει καρπούς και μια νέα εποχή για την περιπέτεια και την υπεραντοχή έχει ήδη ξεκινήσει, με όλους μαζί σαν κοινότητα “συνεπιβάτες” σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι. Ζούμε δύσκολους καιρούς, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι το ορεινό τρέξιμο πάει κόντρα στα σημεία των καιρών και αναπτύσσεται συνεχώς δίνοντας μας μεγάλες χαρές και ασύγκριτες στιγμές. Λάζαρε, ελπίζουμε να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών σου σαν Advendure και αυτό που είχες οραματιστεί δεκατρία χρόνια πριν να έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά…

 

Συνεχίζουμε … τα καλύτερα έρχονται!

 

Δημήτρης Τρουπής – Τάκης Τσογκαράκης

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ