ROUT-2012, η εξέλιξη του αγώνα

Οι νικητές του ROUT 2012 Οι νικητές του ROUT 2012

Δευτέρα 22/10 > Άλλος ένας αγώνας Rodopi Ultra Trail πέρασε στην ιστορία. Αγώνας που για άλλη μια χρονιά χάρισε συγκινήσεις και γέμισε συναισθήματα και εικόνες τους 68 τυχερούς και τολμηρούς αθλητές που πέρασαν την γραμμή της εκκίνησης. Τριάντα τέσσερις από αυτούς είχαν και την χαρά του τερματισμού, της ολοκλήρωσης ενός μοναδικού ταξιδιού στα υπέροχα δάση της Ροδόπης. Νικητής του αγώνα ο πάντα γελαστός Λεωνίδας Αθανασόπουλος με τον απίστευτο χρόνο 26.17.49, πέντε ώρες και 25 λεπτά κάτω από τον περσινό του χρόνο! Στις γυναίκες η Ρανέλλε Μακκόη έγραψε και αυτή την δική της ιστορία στην πρώτη της συμμετοχή σε 100 miler νικώντας τον αγώνα των γυναικών και καταλαμβάνοντας την 6η θέση γενικής με χρόνο 29.50.56! Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες από τις απονομές, περισσότερο ρεπορτάζ, λεπτομέρειες και περισσότερες φωτογραφίες από τον αγώνα σύντομα.

View this photo set on Flickr

Σάββατο 20/10 (20:20) > Ο δικός μας άνθρωπος, ο Τάκης Τσογκαράκης, ένας από τους πρωτεργάτες του Advendure, τερμάτισε πριν από λίγο το δικό του ROUT. Ο Τάκης τερμάτισε τον αγώνα σε 35.08.54, βιώνοντας την εμπειρία της μοναχικής περιπέτειας στη φύση. Είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες βιωματικές καταστάσεις βοηθούν τα μέγιστα τους συνεργάτες της ιστοσελίδας, στο να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το χώρο τον οποίο θέλει να εκπροσωπεί και να μεταφέρει στο κοινό υγιείς απόψεις. Ευχόμαστε πάντα δυνατές εμπειρίες, όπως η σημερινή, και πάντα όμορφο και εμπνευσμένο γράψιμο, όπως αυτό που μας χαρίζει στο Advendure. Οι τερματισμοί συνεχίζονται και μέχρι αυτή τη στιγμή πέρασαν τη γραμμή 27 αθλητές. Η ποιότητα σύνδεσης στο Internet απόψε είναι πολύ κακή και μας εμποδίζει στην εύρυθμη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Σάββατο 20/10 (15:09) > Συνεχίζονται οι τερματισμοί στο Δασικό Χωριό της Χαϊντούς, μέσα σε μια λαμπρή φθινοπωρινή μέρα, με αίθριο ουρανό και αίσιους οιωνούς για τους αθλητές του ROUT. Νωρίτερα τερμάτισε και η πρώτη γυναίκα του αγώνα, η Ρανέλε Μακόη, η οποία και κατέρριψε με την επίδοση των 29:50:56 το προηγούμενο ρεκόρ γυναικών, το οποίο κρατούσε από το 2010 (Παπουνίδου 32:14). Χαρακτηριστικό της άνεσης με την οποία αγωνίστηκε η Μακόη είναι το γεγονός ότι η επίδοσή της για τα τελευταία 41 χιλιόμετρα ήταν 7:25, μια από τις καλύτερες επιδόσεις στο συγκεκριμένο τμήμα σε ιστορικό επίπεδο για τη διαδρομή. Μαζί της τερμάτισε και ο Βασίλης Περικλέους, με τον οποίο η Ρανέλε έτρεξε αρκετά χιλιόμετρα παρέα προς το τέλος. Και ο Περικλέους πέτυχε μια εξαιρετική επίδοση για τον ίδιο. Οι δυο τους συμπλήρωσαν την πρώτη επτάδα αθλητών του αγώνα, η οποία τυχαίνει να βρίσκεται κάτω από τις 30 ώρες. Οι τερματισμοί συνεχίζονται και ήδη αυτή την ώρα έχουν τερματίσει 13 αθλητές. Στη διαδρομή βρίσκονται ακόμα 21 αθλητές, που δίνουν την προσωπική τους μάχη για να φτάσουν στον τερματισμό μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε και κλείνει ο αγώνας.

Σάββατο 20/10 (11:13) > Τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση, οι Κώστας Τσαντός (28:42:26) και Marius Vasilache (28:57:23). Οι δύο αθλητές ήταν κουρασμένοι αλλά με ικανοποίηση στα πρόσωπά τους ζωγραφισμένη. Και οι δύο κράτησαν από την αρχή του αγώνα έναν καλό ρυθμό. Ο Τσαντός ήταν από το ξεκίνημα στο πρώτο γκρουπ αθλητών ενώ ο Vasilache aνέβαινε σταδιακά θέσεις, για να βρεθεί τελικά στην 5η. Ο αγώνας συνεχίζεται για περίπου 35 αθλητές και ήδη έκλεισε και ο σταθμός της Ζαρκαδιάς (11:00).

Σάββατο 20/10 (09:09) > Συγκινητικές στιγμές για τον Βαγγέλη Μπάκα και τον Γεράσιμο Μπενέζη, που πέρασαν μαζί τη γραμμή του τερματισμού πριν από λίγο, εδώ στο ηλιόλουστο πρωινό της Χαϊντούς. Με επίδοση 26.46.28 οι δύο αθλητές κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον αγώνα, πηγαίνοντας βήμα-βήμα για περισσότερα από τα 140 τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα. Για τον Γεράσιμο η μέρα είναι ξεχωριστή, καθώς έχει σήμερα την ονομαστική του γιορτή.

Σάββατο 20/10 (08:32) > Μεγάλος νικητής του ROUT 2012 ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος, που τερμάτισε πριν από λίγο στο Δασικό Χωριό της Χαϊντούς με πολλές δυνάμεις και εξαιρετική διάθεση! Η επίδοσή του 26:17:49. Οι πρώτες του δηλώσεις: "Όλα πήγαν καλά, δεν πιέστηκα για να πετύχω μια επίδοση. Κράτησα το ρυθμό που πάει για όλα. Ήταν ένας όμορφος αγώνας".

Σάββατο 20/10 (06:48) > Δραματικό το φινάλε για τον Λεωνίδα Αθανασόπουλο, ο οποίος χάθηκε στη διαδρομή μετά το Θεολόγο! Σύμφωνα με μαρτυρία του υπεύθυνου του σταθμού, ο Αθανασόπουλος επανεμφανίστηκε 55 λεπτά μετά το πρώτο πέρασμά τουαναζητώντας τη διαδρομή του αγώνα. Οι άνθρωποι του σταθμού τον έστειλαν εκ νέου προς τη σωστή κατεύθυνση. Στο χώρο της Γραμματείας ήρθε πριν από λίγο ο Αχιλλέας Χριστάνας, ο οποίος υποφέρει από τενοντίτιδα και στα δύο γονατά του. Αυτό ήταν και η αιτία της εγκατάλειψής του "...δεν μπορούσα παρά μόνο να περπατήσω από το 117 και πέρα. Ήθελα να συνεχίσω έστω και περπατώντας μετά τη Ζαρκαδιά, αλλά κάτι τέτοιο μου ήταν αδύνατο. Ο αγώνας αυτός είναι πάρα πολύ σκληρός και δικαιολογεί τη φήμη του απόλυτα. Αισθάνομαι απογοητευμένος που δεν κατάφερα να φτάσω ως τον τερματισμό..." μας δήλωσε.

Σάββατο 20/10 (03:12) > Οδεύει προς τη νίκη ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος, που πέρασε πριν από λίγο από την Πρασινάδα-2, σε 20:56. Πίσω του, ο Βαγγέλης Μπάκας και ο Γεράσιμος Μπενέζης, που τρέχουν μαζί εδώ και πολλά χιλιόμετρα. Στο Μπούκοβο (Κ-128) η διαφορά που τους χώριζε ήταν περίπου 40 λεπτά, μια διαφορά που δύσκολα θα μπορέσουν να καλύψουν στα χιλιόμετρα που απομένουν. Στο μεταξύ πληροφορηθήκαμε την εγκατάλειψη του Αχιλλέα Χριστάνα στη Ζαρκαδιά (!), γεγονός που έπληξε τον συναγωνισμό για τη διεκδίκηση της νίκης. Οι εγκαταλείψεις συνεχίζονται και πιο πίσω στην κούρσα, με τον αριθμό να αγγίζει πια τους 20. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Pacer Calculator, η επίδοση του Αθανασόπουλου θα κυμανθεί λίγο πάνω από τις 26 ώρες.

Σάββατο 20/10 (02:04) > Ενώ ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος έχει περάσει μπροστά εδώ και αρκετή ώρα, έχοντας περάσει πριν από λίγο από το Μπούκοβο (Οξιά) Κ-129 σε 19:28, έχουν σιγήσει οι ασύρματοι από τα κρίσιμα σημεία (Τσατάκι, Ζαρκαδιά) ώστε να γνωρίζουμε τι γίνεται πίσω του, και κυρίως, τι γίνεται με τον Αχιλλέα Χριστάνα, ο οποίος λίγο νωρίτερα έμεινε δεύτερος. Όσο για τις εγκαταλείψεις, έφτασαν τις 17, με τις δύο πιο πρόσφατες  στη Γιουμουρλού, του Κώστα Παπανικολάου και του Γιώργου Καλλιμάνη, όπως και των Στάθη Φίλιππα και Στέργιου Αράπογλου στην Πυραμίδα 148.  Σύμφωνα με το Pacer Calculator του ROUT, η πιθανή επίδοση του Αθανασόπουλου, με βάση τα περάσματά του μέχρι τώρα, θα κυμανθεί στις 26 περίπου ώρες

Σάββατο 20/10 (00:12) > Ανατροπή στην εξέλιξη του αγώνα! Ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος πέρασε πρώτος από τη Ζαρκαδιά (Κ-123) ακριβώς τα μεσάνυχτα (επίδοση 18:00). Είναι η μοναδική πληροφορία που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Σε τηλεφωνική συνομιλία λίγο νωρίτερα, ο Χριστάνας ανέφερε ότι νιώθει νυσταγμένος και ίσως αποφασίσει να κοιμηθεί για λίγο στη Ζαρκαδιά.

Παρασκευή 19/10 (22:58) > Οι δύσκολες ώρες έχουν ήδη μπει στον αγώνα. Το σκοτάδι έπεσε εδώ και 3 ώρες αλλά η εξαιρετική νύχτα, με απόλυτη ξαστεριά και άπνοια, προσφέρουν την ευκαιρία στους αθλητές που απέμειναν, να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Ο μεγάλος όγκος των εγκαταλείψεων υπήρξε στο Κρούσοβο (Κ-68), με 7 αθλητές: Δεσποινιάδη, Τρουπή, Ρεΐζης, Κίτρινος, Παπαγεωργίου, Γρηγορίου, Μπατζιτέγος. Η κούρσα έχει απλώσει αυτή τη στιγμή σε ένα μήκος 40 χιλιομέτρων, με τους πρώτους να βρίσκονται λίγο πριν τη Ζαρκαδιά και τους τελευταίους κάπου στη Ζαγκραντένια. Σταθερά μπροστά ο Χριστάνας, στο Μέγα Ρέμα (15:40) και ακολουθεί ο Αθανασόπουλος (15:54) έχοντας μειώσει αρκετά την προηγούμενη διαφορά των 20 λεπτών. Σταθερά ανοδική η πορεία των Ξανθιωτών αθλητών (Καμαριανάκης, Καλπάκης, Λεζπουρίδης). Σε ανοδική τροχιά και ο Βασίλης Περικλέους, και ο Ιάκωβος Ζήκας. Οι τρεις γυναίκες συνεχίζουν κανονικά τον αγώνα, με τη Ρανέλε Μακόη να προηγείται, έχοντας την 16η θέση στη γενική κατάταξη. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό συμβάν με την υγεία ή την ακεραιότητα κάποιου  αθλητή

Παρασκευή 19/10 (18:42) > Οι εγκαταλείψεις συνεχίζονται ανατρέποντας εν μέρει το σκηνικό. Στο Κρούσοβο (Κ-68) εγκατέλειψαν οι Δημήτρης Τρουπής, Δημήτρης Δεσποινιάδης, Νίκος Κίτρινος και Γιάννης Ρεΐζης. Αυτά όλα συμβαίνουν ενώ ακόμα δεν πέρασαν ούτε οι μισοί αθλητές από το σταθμό.  Πιο μπροστά κι ενώ δεν έχει αποκατασταθεί επαρκώς το πρόβλημα επικοινωνίας για συλλογή στοιχείων, η μάχη 3-4 αθλητών συνεχίζεται. Ο Χριστάνας συνεχίζει να προηγείται, ενώ πίσω του στα 15 λεπτά ακολουθεί η τριάδα Αθανασόπουλου, Μπάκα, Μπενέζη. Από το Καϊκούλι πέρασαν όλοι και οι 62 αθλητές που συνέχιζαν μετά τη Ζαρκαδιά.

Παρασκευή 19/10 (15:57) >Στο μέτωπο των εξόδων από τον αγώνα, δυστυχώς το πινάκιο είναι αρκετά πλούσιο στον Σταθμό της Ζαρκαδιάς (Κ-41). Πρώτοι εκτός αγώνα βρέθηκαν οι Νίκος Θάνος και Νίκος Γεωργουλόπουλος, οι οποίοι βρέθηκαν εκπρόθεσμοι από την Πρασινάδα (Κ-27). Οι Θάνος Χριστοφορίδης και Χρήστος Καραμέτσος εγκατέλειψαν την προσπάθεια λίγο μετά τη Ζαρκαδιά και επέστρεψαν ενώ μάλιστα ήταν σε καλή σειρά. Τέλος, εκπρόθεσμα έφτασαν στη Ζαρκαδιά ο Γιάννης Γερμακόπουλος και ο Άκης Ξενούλης. Σύμφωνα με την τελευταία μας πληροφόρηση το CP του Φαρασ ινού αδυνατεί για τεχνικούς λόγους να μεταδώσει τα περάσματα των αθλητών, οπότε η ενημέρωσή μας μετατίθεται στο σταθμό του Κρουσόβου. Ο καιρός συνεχίζει αίθριος, χωρίς ίχνος νέφωσης και η μέρα χαρακτηρίζεται αναμφίβολα ζεστή. Αυτό σαφέστατα επηρέασε και θα επηρεάσει την απόδοση των αθλητών και στη συνέχεια.

Παρασκευή 19/10 (14:32) > Στη μάχη της κορυφής στον αγώνα η κατάσταση ξεκαθάρισε σε ένα βαθμό μετά το πέρασμα των πρώτων 6 αθλητών από το Καϊκούλι (Κ-52). Ο Χριστάνας άνοιξε τη διαφορά του από τους Μπάκα και Μπενέζη στα 4 λεπτά (6:52 έναντι 6:56) ενώ ο Αθανασόπουλος  υποχώρησε στα 11 λεπτά (7:03) και ο Τσαντός αρκετά πιο πίσω πλέον με 7:16. Στην 6η θέση παραμένει ο  Vasilache (7:20) που πλησιάζει τον Τσαντό, ενώ ο Περικλέους ανέβηκε στην 7η θέση με 7:39. Τα διαρκή αποτελέσματα με τους ενδιάμεσους χρόνους των αθλητών, βρίσκονται στη διεύθυνση  http://www.rout.gr/index.php?name=Rout&op=results η οποία ανανεώνεται διαρκώς με τα αποτελέσματα για το σύνολο των αγωνιζόμενων.

Παρασκευή 19/10 (12:55) > Σπουδαίος συναγωνισμός αυτή την ώρα στον αγώνα! Από τη Ζαρκαδιά-1 (Κ-41) πέρασαν με μικρή διαφορά μεταξύ τους οι πρώτοι πέντε αθλητές. Πρώτος ο Χριστάνας (5.05), που λίγο νωρίτερα είχε χάσει τη διαδρομή έξω από την Πρασινάδα, ακολουθούν Μπάκας, Μπενέζης (5.06), Αθανασόπουλος (5.07) και Τσαντός (5.10). Το επόμενο σημείο ελέγχου βρίσκεται στο Καϊκούλι (Κ-52) όπου θα χρειαστεί αρκετή ώρα για να φτάσουν και πλέον θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, αφού θα περάσουν περίπου 2 ώρες για νεότερα αποτελέσματα. Στις γυναίκες, από τις τρεις που ξεκίνησαν τον αγώνα, μπροστά βρίσκεται η Μακόη (25η στη γενική κατάταξη).  Ήδη η μέρα είναι ζεστή, γεγονός που θα προκαλέσει δυσφορία στους αθλητές, ειδικά τους τελευταίους, καθώς το μεσημέρι καταφθάνει ιδιαίτερα ζεστό στα χαμηλά υψόμετρα (Ζαρκαδιά). Οι πρώτοι δύο αποκλεισμοί λόγω χρόνου έγιναν στην Πρασινάδα (Κ-27) με τους Θάνο και Γεωργουλόπουλο να φτάνουν εκπρόθεσμοι εκεί. Αυτή την ώρα συνεχίζουν τον αγώνα 66 αθλητές.

Παρασκευή 19/10 (09:35) > Πέρασαν οι πρώτοι αθλητές από τον πρώτο σταθμό (Πρασινάδα Κ-27) με τον Αχιλλέα Χριστάνα να προηγείται, με 2.55. Ακολουθεί ομάδα από τους Τσαντό, Τρουπή, Αθανασόπουλο. Στην ουρά της κούρσας 3-4 αθλητές που έχασαν στο ξεκίνημα τη διαδρομή και βρίσκονται αρκετά πίσω χρονικά

Παρασκευή 19/10 (08:36) > Ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά στις 6 ακριβώς, κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες (ξαστεριά και θερμοκρασία 8 βαθμούς). Πήραν εκκίνηση 68 αθλητές. Δυστυχώς η ποιότητα της σύνδεσης στο Ίντερνετ είναι εξαιρεικά κακή, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ενημέρωση και των αποτελεσμάτων αλλά και του ρεπορτάζ από την κούρσα. Ελπίζουμε σε κάποια βελτίωση τις επόμενες ώρες. Ήδη οι πρώτοι αθλητές πλησιάζουν στο CP του Μύλου

Πέμπτη 18/10 (09:17) > Καλημέρα από το Δασικό Χωριό της Χαϊντούς! Μια εξαιρετική μέρα ξεκίνησε πριν λίγο, προοιωνίζοντας και τη συνέχειά της. Αίθριος ο καιρός, με άπνοια και θερμοκρασία κοντά στους 10 βαθμούς, νούμερο εξαιρετικά ψηλό για τα 1320 μέτρα υψόμετρο της τοποθεσίας. Βρισκόμαστε από χθες το μεσημέρι εδώ, προσπαθώντας να ξεκινήσουμε τις ετοιμασίες. Χθες το βράδυ κατέφθασαν και οι πρώτοι αθλητές του αγώνα: Δημήτρης Τρουπής, Λεωνίδας Αθανασόπουλος, Κώστας Παπανικολάου και Παύλος Αναστασόπουλος. Στο θέμα του τελικού ελέγχου της σηματοδότησης, σήμερα θα διανύσουμε την απόσταση Λειβαδίτης-Τάλια και πίσω, μήκους 18 χιλιομέτρων. Την Δευτέρα (15/10) ελέγχθηκε η διαδρομή από τη Ζαρκαδιά (Κ-41) μέχρι τη …Ζαρκαδιά (Κ-123), μια απόσταση 82 χιλιομέτρων, εργασία για την οποία χρειάστηκαν περίπου 19 ώρες πορείας!  

To Advendure.net παρακολουθεί από κοντά το μεγάλο ελληνικό ultra , το “Rodopi Ultra Trail”, ολόκληρο το τριήμερο της διεξαγωγής του, στα βουνά της Ροδόπης. Από την Πέμπτη 18/10 μέχρι και την Κυριακή 21/10, το Advendure θα βρίσκεται στην καρδιά του γεγονότος, στη Χαϊντού της Ξάνθης και θα μεταδίδει όλες τις εξελίξεις που αφορούν  άμεσα και έμμεσα το γεγονός. Η αμεσότητα της ενημέρωσης βασίζεται τόσο στην συνεχή τροφοδότηση του άρθρου που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, όσο και στη χρήση του Tweeter box, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως στη διάρκεια των 42 ωρών του αγώνα. Μείνετε συντονισμένοι…  

 

{NoRelated}

Λάζαρος Ρήγος

Γεννήθηκε στην Τήνο το 1961 και ζει στο Λιτόχωρο του Ολύμπου από το 2008. Ίδρυσε το Adventure Zone το 2001, μετά από σκέψεις για δημιουργία ενός ελληνικού portal για τα σπορ περιπέτειας. Δημιούργησε αγώνες ορεινού τρεξίματος, όπως Olympus Marathon (2004), Virgin Forest Trail (2007), Χειμωνιάτικος Ενιπέας (2006), Rodopi Ultra Trail (2009), Olympus Mythical Trail (2012). Στο ενεργητικό του αρκετές συμμετοχές σε αγώνες, όπως και μικρές αποστολές ultra διασχίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ