H χρονιά τελειώνει, το ταξίδι αρχίζει …

Η χρονιά του 2012 έφτασε στο τέλος της! Το Advendure, ξεκίνησε το ταξίδι του κάπου στο Σεπτέμβρη (editorial – 21/09/2012) με νέα μορφή, περιεχόμενο και θεματολογία σχετικά με τον χώρο της περιπέτειας και της υπεραντοχής. Κίνητρο ήταν το να δώσουμε μια πιο προσεγμένη προσέγγιση στη θεματογραφία μας, με πιο επιμελημένη αρθρογραφία και με μια κριτική ματιά απέναντι στα γεγονότα. Θέλαμε ακόμα να δώσουμε το βήμα σε όσους έχουν να μοιραστούν κάτι σημαντικό με την κοινότητα. Θέλαμε να προβληματίσουμε και να βοηθήσουμε την κριτική σκέψη πάνω σε γεγονότα και ιδέες.

Σε αυτές τις πρώτες 100 ημέρες, καλύψαμε σημαντικά γεγονότα από τον χώρο του ορεινού τρεξίματος, προσπαθήσαμε να κάνουμε γνωστές στο Ελληνικό κοινό προσπάθειες, γεγονότα και ανθρώπους που άφησαν έντονο το στίγμα τους, τόσο μέσα στην χώρα μας όσο και έξω απ αυτήν, αφού αυτές οι διαδικασίες δεν μπορούν να εξετάζονται μεμονωμένα και σε στενά εθνικά όρια. Μιλήσαμε με σημαντικούς εκπροσώπους του ορεινού τρεξίματος, που όπως φάνηκε είχαν πολλά και σπουδαία πράγματα να πουν, κάναμε εκτεταμένες εκθέσεις εξοπλισμού, βιβλίων αλλά και ταινιών σχετικών με τα αθλήματα που εστιάζουμε, έτσι ώστε να δώσουμε την δυνατότητα στον αναγνώστη να εμβαθύνει. Δώσαμε βήμα διαλόγου σε φίλους που ήθελαν να εκφραστούν μέσω της ιστοσελίδας και όπως φάνηκε δικαιώθηκαν που το “τόλμησαν”. Αναπτύξαμε και συζητήσαμε θεωρητικά και προπονητικά ζητήματα ώστε η γνώση να μοιράζεται στην κοινότητα μας και τέλος προσπαθήσαμε να εντάξουμε στην νέα μας μορφή και άρθρα στην αγγλική γλώσσα, μιας και εντοπίσαμε το αντίστοιχο ενδιαφέρον από φίλους του εξωτερικού (άρθρα διαβάστηκαν σε περισσότερες από 62 χώρες και μάλιστα είχαμε και αρθρογραφία από ξένους φίλους).

Εμπλουτίσαμε, και επεκτείναμε σε μεγάλο βαθμό το πολύ χρήσιμο εργαλείο αποτελεσμάτων, με βάση το οποίο προέκυψε και φέτος η ετήσια έκθεση για το ορεινό τρέξιμο με τα χρήσιμα συμπεράσματα για το που βαδίζει το άθλημα μας στην χώρα μας.  Τέλος, ολοκληρώσαμε μια λαϊκή ψηφοφορία, που να αναδεικνύει τους καλύτερους της χρονιάς, κάτι που για πρώτη φορά επιχειρήθηκε στην Ελλάδα και που πολλά συμπεράσματα θα δώσει σε όλους μας όταν ολοκληρωθεί και αναλυθούν σε βάθος τα αποτελέσματά της.

Κλείνοντας λοιπόν την χρονιά του 2012 και ξεκινώντας το 2013, θα θέλαμε να τονίσουμε κάποια ξεχωριστά άρθρα, τα οποία θεωρήσαμε ότι για αρκετούς λόγους είχαν κάτι περισσότερο να πουν στο κοινό του Advendure. 

 

- Συνέντευξη της Lizzy Hawker στο Advendure.com πρίν το Σπάρταθλο

- H Lizzy Hawker συζητά με το Advendure μετά το Σπάρταθλον 2012

- Σπάρταθλον 2012, "Mια στιγμή στο χρόνο"

- Σπάρταθλον 2012, η εξέλιξη του αγώνα

- ROUT-2012, η εξέλιξη του αγώνα

- ROUT 2012, Απρόσμενη εξέλιξη

- Συνέντευξη της Helene Diamantides Whitaker στο Advendure.com

- Το μυστήριο των μοναχών Lung-Gom-Pa & Tendai

- Στο σταυροδρόμι της ζωής...

- Εύκολα Ultra, ψευδαίσθηση ή αυταπάτη?

- Ο Φάνης Αρκουμάνης στο SKT 2012: Η εξέλιξη του αγώνα

- Έτσι ξεκίνησαν όλα! Mount Baker Marathon 1911

- Χάθηκες; ..... Ψυχραιμία!!!

- Attacking Ηills & Tabata: Προσθέτοντας ποικιλία στην προπόνηση

- Τρέχοντας με βάση την προσπάθεια και όχι την απόσταση

- Bραβείο περιπέτειας 2013 - National Geographic: Οι υποψήφιοι

- O Δημήτρης Θεοδωρακάκος μιλά στο Advendure!

- H Lizzy Hawker γράφει για την Lizzy Hawker

- 30 ώρες θύελλα! Τα δραματικά Χριστούγεννα του 1979 στον Όλυμπο

- Η Ετήσια Έκθεση του Advendure για το Ορεινό Τρέξιμο - 2012

- Ψηφοφορία 2012: Ψηφίστε τους καλύτερους!

- Απόστολος της νέας εποχής ο Kilian;

 

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, ευτυχία και συναρπαστικές περιπέτειες!

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ