Mizuno DryLite® Hex Tee: Παρουσίαση και Δοκιμή! Κύριο

Από 15 Μάι 2014

Βαδίζουμε πλέον προς το τέλος της Άνοιξης, ενώ πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος με τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και μερικούς από τους βασικότερους αγώνες - στόχους για τους αθλητές του ορεινού τρεξίματος. Ήδη, κάθε Σαββατοκύριακο γίνονται πολλοί αγώνες σε κάθε γωνιά της χώρας μας, ενώ όλοι μας κορυφώνουμε την προετοιμασία μας με βάση τους αγωνιστικούς στόχους που έχουμε θέσει. Είναι η κατάλληλη στιγμή λοιπόν να παρουσιάσουμε και να δοκιμάσουμε μια καινούργια μπλούζα της Mizuno – την DryLite® Hex Tee – η οποία διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν την αγωνιστική μας προσπάθεια αυτή την περίοδο καθώς και κατά την διάρκεια του ζεστού καλοκαιριού.


Καταρχάς να επισημάνουμε ότι η DryLite® Hex Tee είναι σχεδιασμένη για ορεινό τρέξιμο και trail running, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τις καθημερινές προπονήσεις μας μέσα στην πόλη ή σε έναν αγώνα Urban Trail. Είναι διαθέσιμη σε πορτοκαλί και μαύρο χρώμα και είναι κατασκευασμένη από 100% πολυεστέρα, ενώ το βάρος της είναι περίπου 110 gr στο medium μέγεθος.


Όπως έχουμε δει και σε παλιότερες δοκιμές εξοπλισμού της Mizuno, μια από τις βασικότερες σχεδιαστικές φιλοσοφίες της εταιρείας είναι η τεχνολογία Dynamotion™ Fit, η οποία βασιζόμενη σε ανατομικές έρευνες έχει ως σκοπό να επιτευχθεί πολύ υψηλό επίπεδο προσαρμοστικότητας του ρούχου στην κίνηση του σώματος - εξομοιώνοντας την φυσική κίνηση όσο γίνεται περισσότερο - ώστε να επιτευχθεί ιδανική ελευθερία κινήσεων και ανατομική εφαρμογή του ρούχου πάνω μας. Η DryLite® Hex Tee βασίζεται σε αυτή την σχεδιαστική τεχνολογία της Mizuno.

 Η μπλούζα είναι φτιαγμένη όπως προαναφέραμε από 100% πολυεστέρα, ενώ χρησιμοποιεί ένα ειδικό νήμα διπλής στρώσης, ώστε να απομακρύνεται εύκολα και γρήγορα η υγρασία και να διατηρείται το σώμα στεγνό και δροσερό. Η συγκεκριμένη τεχνολογία ονομάζεται DryLite® από την εταιρεία και σκοπό έχει να δημιουργήσει ουσιαστικά ένα “μικροκλίμα” μεταξύ του σώματος και της μπλούζας που θα παρέχει τις ιδιότητες που προαναφέραμε.


Η τριβή του ρούχου με το σώμα είναι ένα από τα σημεία που μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικό πρόβλημα στην αγωνιστική προσπάθεια του αθλητή. Η Mizuno χρησιμοποιεί επίπεδες ραφές (BlindStich™) στο εσωτερικό της μπλούζας, ώστε να παρέχει άνεση στον δρομέα και να ελαχιστοποιούνται οι τριβές με το δέρμα στα σημεία των ραφών και να αποφεύγονται οι ερεθισμοί.

 Όπως αναφέραμε στον πρόλογο, η DryLite® Hex Tee είναι σχεδιασμένη για ορεινό τρέξιμο και αυτό σημαίνει ότι ο αθλητής που θα την χρησιμοποιήσει μπορεί να φοράει κάποιο σακίδιο κατά την διάρκεια της προσπάθειας του, είτε σε προπόνηση είτε σε αγώνα. Η Mizuno έχει προσθέσει στην μπλούζα και συγκεκριμένα στην περιοχή των ώμων ένα μοτίβο μικρών ανάγλυφων κυψελίδων (Hex-Print από σιλικόνη), ώστε να εξασφαλίσει καλύτερη “πρόσφυση” στους ιμάντες του σακιδίου που φορά ο αθλητής, αλλά επίσης να συνεισφέρει και στην μακροβιότητα της μπλούζας αφού δεν τρίβεται απευθείας το ύφασμα από τους ιμάντες του σακιδίου. Είναι μια σχεδιαστική τάση που όλο και περισσότερο βλέπουμε τελευταία σε ρουχισμό για trail running και η οποία βοηθάει τον αθλητή όσο αφορά το θέμα της επαφής με το σακίδιο για μεγάλα διαστήματα.


Η μπλούζα κλείνει με ένα φερμουάρ μήκους 20 cm στον λαιμό, το μήκος του οποίου είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να ανοίξει αρκετά για να δροσιστεί ο αθλητής σε περίπτωση πολύ υψηλών θερμοκρασιών αλλά και για να ελαχιστοποιούνται τριβές από το σακίδιο που ίσως φοράει.


Δεξιά στο κάτω μέρος της DryLite® Hex Tee υπάρχει μια μικρή σε πλάτος τσέπη με αρκετό όμως βάθος, η οποία κλείνει σαν φάκελος με ύφασμα στο επάνω μέρος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρουμε 1-2 gel, mp3 player, ηλεκτρολύτες, κλειδιά ή κάποιο ελαφρύ μικροαντικείμενο. Στο εξωτερικό της τσέπης, στο πίσω μέρος της μπλούζας, στα μανίκια, καθώς και μπροστά διαθέτει ανακλαστικά υλικά ώστε να ξεχωρίζει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.


Δοκιμές και συμπεράσματα:

Καταρχάς, μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός χρωμάτων της μπλούζας DryLite® Hex Tee που δοκίμασα (πορτοκαλί – μαύρο). Την χρησιμοποίησα σε αρκετές προπονητικές εξορμήσεις και σε βουνό και σε urban-trail διαδρομές στην πόλη της Πάτρας, ενώ την φόρεσα και στο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων. Την δοκίμασα και με δυο διαφορετικά σακίδια (The North Face FL Race Vest και Camelbak Ultra LR Vest) ώστε να δοκιμάσω την επένδυση Hex-Print στους ώμους.

 

To λειτουργικό φερμουάρ, και ιδιαίτερα το ανάγλυφο Hex-Print στους ώμους βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των τριβών!

Η μπλούζα είναι ελαφριά, και “κάθεται” όμορφα στο σώμα – ιδιαίτερα μου άρεσε ο τρόπος που εφαρμόζει στο κάτω μέρος, στους γοφούς αλλά και στους ώμους - χωρίς να είναι ούτε πολύ εφαρμοστή, ούτε φαρδιά. Παρέχει άνεση καθώς τρέχουμε και δίνει μεγάλη ελευθερία στις κινήσεις μας. Θα έλεγα ότι αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει αυτό είναι το πόσο ανατομικά εφαρμόζει στο σώμα καθώς τρέχουμε, βοηθώντας την δρομική μας κίνηση. Οι επίπεδες ραφές βοηθάνε επίσης στην μείωση των τριβών, σε συνδυασμό με την γενικότερη σχεδίαση της εφαρμογής της μπλούζας στο σώμα.


Πολύ δυνατό σημείο της είναι επίσης ότι απομακρύνεται γρήγορα ο ιδρώτας, ενώ έχει πολύ καλό εξαερισμό και κρατάει το σώμα δροσερό, κυρίως λόγο των ιδιοτήτων του νήματος διπλής στρώσης από το οποίο είναι κατασκευασμένη. Είναι ένα εξαιρετικό “εργαλείο” για την ζέστη του ελληνικού καλοκαιριού.


Η επένδυση Hex-Print στους ώμους βοηθάει σημαντικά – σε συνδυασμό και με την ρύθμιση του φερμουάρ – στην μείωση των τριβών από τους ιμάντες των σακιδίων, ενώ όπως μπορεί να παρατηρήσει κάποιος (και φαίνεται και στην σχετική φωτογραφία στο άρθρο) ο προσανατολισμός και το μέγεθος της επένδυσης στους ώμους καλύπτει έξυπνα κάθε πιθανό μέγεθος και δέσιμο ιμάντα σακιδίου στην πλάτη μας. Άλλωστε για τον λόγο αυτό την δοκίμασα και με δυο εντελώς διαφορετικά σακίδια.

 

Επίπεδες ραφές στο εσωτερικό και η μικρή τσέπη για μεταφορά μικροαντικείμενων!

Η τσέπη σίγουρα βοηθάει να μεταφέρουμε κάποια ελαφριά μικροπράγματα μαζί μας σε μικρού μήκους προπονήσεις, ενώ το φερμουάρ έχει αρκετό μήκος ώστε να το ανοίξουμε χαμηλά σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, χωρίς να μπαίνει σε θήκη όταν κλείνει εντελώς. Τα ανακλαστικά επίσης είναι πολύ χρήσιμα στα νυχτερινά μας τρεξίματα.


Συμπερασματικά, η Mizuno DryLite® Hex Tee είναι μια πολύ ελαφριά μπλούζα, εξαιρετικής κατασκευής για τρεξίματα και προπονήσεις στο βουνό, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναι η ανατομική εφαρμογή στο σώμα του αθλητή, ο εξαιρετικός εξαερισμός και η απομάκρυνση του ιδρώτα αλλά και η μείωση των τριβών με το σώμα ώστε να αποφεύγονται οι ερεθισμοί είτε τρέχουμε με σακίδιο είτε όχι. Η λιανική τιμή της κυμαίνεται στα 50 ευρώ.

Δημήτρης Τρουπής
Photo ©: Mizuno, Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

@PyrStageRun 2019 - End of a dream week in Salardú, read the final report of the 2019 edition:… https://t.co/wTeHRyPC0R
@SCARPAspa Neutron 2: Δοκιμή και Παρουσίαση του μοντέλου στο @Advendure_Net : https://t.co/45FHp9rQJf https://t.co/efbNCU3jxv
@PyrStageRun 2019 - Stage 4: Intense and very challenging stage, report of the 4th stage: https://t.co/doqAd5xYDa https://t.co/EvUBVQF16Z
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Με ρεκόρ και εντυπωσιακή διαδρομή συνεχίστηκε το Migu Run Skyrunner® World Series στον Zacup Skyrace

Scarpa Neutron 2: Δοκιμή και Παρουσίαση!

PTL 2019, κάτι διαφορετικό...

Tor des Geants 2019: Τέσσερις έλληνες αντιμέτωποι με τους Γίγαντες των Άλπεων!

Επιτυχημένη εμφάνιση για Ζησιμόπουλο – Βασιλάτου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Skyrunning 2019 – Σειρά παίρνουν οι Μπίκα – Σελέτης σε Vertical και Sky.

Φολτόπουλος - Σιαρλίδης στον Swiss Peaks 360

Μέσα απ'τον καθρέφτη!

O Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και η Νίκη Ζιώγα μεγάλοι νικητές του Ultra Ursa Trail 2019!

Μεγάλοι νικητές του UTMB 2019 o Ισπανός Pau Capell και η Αμερικανίδα Courtney Dawalter!