Ματαίωση επ 'αόριστον των αγώνων ορεινού τρεξίματος στην Κίνα μετά το τραγικό συμβάν με τους 21 νεκρούς!

Οι εξελίξεις στην Κίνα μετά το τραγικό ατύχημα που κόστισε την ζωή σε 21 αθλητές τρέχουν και η κεντρική κυβέρνηση αποφάσισε την ματαίωση όλων των διοργανώσεων ορεινού τρεξίματος και outdoor επ’ αόριστον, ενώ έχει ξεκινήσει και επίσημη έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία.
 
 
Ανώτατος αξιωματούχος της “Κεντρικής Επιτροπής για την Πειθαρχική Επιθεώρηση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας” , δήλωσε στην ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα South China Morning Post τα εξής:
«Τα τελευταία χρόνια, σε όλη τη χώρα, οι μαραθώνιοι εμφανίστηκαν σαν μανιτάρια μετά τη βροχή, με τους αγώνες στα βουνά να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Ορισμένες τοποθεσίες δημιούργησαν και προώθησαν αγώνες για να βελτιώσουν την περιφερειακή οικονομία, να φέρουν χορηγούς και διαφημιστικά έσοδα και να δημιουργήσουν ταξιδιωτικά brand. Ωστόσο, ορισμένοι αγώνες εστιάζουν μόνο στα οικονομικά οφέλη και δεν είναι πρόθυμοι να δώσουν έμφαση σ τις υπηρεσίες και την ασφάλεια. Ορισμένοι διοργανωτές δεν διαθέτουν προσόντα και ικανότητα να διοργανώνουν αθλητικά γεγονότα υψηλού κινδύνου και κυνηγώντας τη γρήγορη επιτυχία και τα άμεσα κέρδη, βάζουν υψηλά χρηματικά έπαθλα για να προσελκύσουν συμμετέχοντες. Ορισμένες αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειακών κυβερνήσεων δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καθοδηγήσουν και να εποπτεύουν, και ορισμένες ενέχουν ακόμα και σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε ατυχήματα."
 
Απ’ ότι φαίνεται, άσχετα με τον καταλογισμό – ή μη – ευθυνών στους διοργανωτές του αγώνα, όταν ξεκινήσουν και πάλι οι αγώνες θα δώσουν υποχρεωτικά μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια και το προσωπικό ασφαλείας γενικότερα, που σύμφωνα με επαγγελματίες διοργανωτές της Κίνας θα αφανίσει τους μικρότερους αγώνες και θα προσθέσει κόστος στην συμμετοχή στους μεγαλύτερους.
 
Το καμπανάκι για όλη την κοινότητα του ορεινού τρεξίματος παγκόσμια - και φυσικά για την χώρα μας που από τύχη δεν έχει θρηνήσει θύματα σε 2-3 περιπτώσεις στο παρελθόν - χτύπησε στα βουνά της Βορειοδυτικής Κίνας αλλά ελπίζουμε να ακουστεί και στα δικά μας πριν να είναι αργά!

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ