Φωτιάδης και Τζιατζιά νικητές στο Vertical Speed του Taygetos Challenge 2015!

By 21 Μαρ 2015

Το αγωνιστικό διήμερο του Taygetos Challenge 2015 που διεξάγεται στην πανέμορφη Καρδαμύλη και τον Ταΰγετο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Μια καταπληκτική ηλιόλουστη μέρα, εξαιρετική διάθεση από τους περισσότερους από 150 αθλητές που συμμετείχαν και εντυπωσιακές αγωνιστικές “μάχες” και επιδόσεις στο vertical speed των 650 μέτρων με 150 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς, όπου είχαμε και δυο αθλητές να σπάνε το ρεκόρ διαδρομής το οποίο κατείχε από την περσινή διοργάνωση ο Γιώργος Διαλεκτός (Salomon Hellas) με επίδοση 3.58.

 

Μεγάλος νικητής του vertical speed και νέος κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής ήταν ο Αλέξανδρος Φωτιάδης της Salomon Hellas με το εξαιρετικό 3.47, ενώ μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω του ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος της Salomon Hellas με επίδοση 3.48 και τρίτος ο Γιώργος Διαλεκτός, επίσης της Salomon Hellas με 4.06!

 

 

Στις γυναίκες πρώτη – αλλά και 12η της γενικής κατάταξης - ήταν η Γλυκερία Τζιατζιά  των Allterainrunners με το εντυπωσιακό 4.52 που αποτελεί νέο ρεκόρ γυναικών (το παλιό κατείχε η Ασημίνα Συλαίου με 5.10), δεύτερη η Μαρία Μαλάι της Salomon Hellas με επίδοση 5.24 και τρίτη τερμάτισε η Ασημίνα Συλαίου με επίδοση 5.54.

 

 

Η αγωνιστική δράση αύριο περιλαμβάνει τρείς αγώνες με εξαιρετικό ενδιαφέρον, για κάθε επίπεδο αθλητή.

 

Τον Taygetos Marathon με συνολικό μήκος 37.4 χλμ και 2.320 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς,

Τον Taygetos  Experience με 20 χλμ μήκος και 1.120 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς

και τον Taygetos Fun με 5 χλμ μήκος και 200 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς

 

Πάνω από 300 αθλητές αναμένεται να συμμετάσχουν σε κάποιον από τους τρείς αυτούς αγώνες, για τα αποτελέσματα και την εξέλιξη των οποίων θα σας ενημερώσουμε με flash news κατά την διάρκεια της αυριανής ημέρας.

 

 

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Μαρίνα Βερώνη του Runner Store για την ανταπόκριση από την Καρδαμύλη