Χάρτες "Ανάβαση": Ζαγόρι - Βάλια Κάλντα - Μέτσοβο με τα ίχνη των Zagori & Metsovo race!

Για τους χάρτες της Ανάβασης δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά. Ξεκινώντας από το 1997 η Ανάβαση έχει προσφέρει χαρτογραφικά στην Ελλάδα τα μέγιστα σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε οι χάρτες της να θεωρούνται «αναφορά» για κάθε τόπο. Οι άνθρωποί της έχουν περπατήσει χιλιάδες χιλιόμετρα αποτυπώνοντας όσο καλύτερα γίνεται τα χαρακτηριστικότερα σημεία της χαρτογραφημένης περιοχής όπου σε συνδυασμό με δορυφορικά δεδομένα έχουν προσφέρει στο ελληνικό κοινό ακριβείς και αξιόπιστους χάρτες. Το ενδιαφέρον λοιπόν όσον αφορά τη νέα γενιά χαρτών της Ανάβασης είναι ότι ενσωματώνουν το ίχνος των μονοπατιών δημοφιλών αγώνων ορεινού τρεξίματος, χαρακτηριστικών αλπικών διαδρομών αλλά και των νέων πιστοποιημένων ελληνικών μονοπατιών.

 

Μετά την παρουσίαση τριών τέτοιων χαρτών (Ολύμπου, 1:30.000 - Χελμού 1:30.000, Μαινάλου, 1:40.000) ήρθε η σειρά της πολυαναμενόμενης νέας έκδοσης χάρτη μιας περιοχής από τις πλέον αγαπημένες μας: Ζαγόρι - Βάλια Κάλντα - Μέτσοβο (1:40.000)!

 

Στον χάρτη θα βρείτε επικαιροποιημένα όλα τα μονοπάτια και τα σημεία ενδιαφέροντος (πηγές, ποτίστρες, βρύσες, κτίσματα κλπ) αλλά και τις πιο δημοφιλείς προτεινόμενες διαδρομές. Επιπλέον βέβαια για πρώτη φορά αποτυπώνονται με κάθε λεπτομέρεια όλες οι αγωνιστικές διαδρομές του Zagori Race (21Κ, 44Κ, TeRA 80K), του Metsovo Race (21K, 40K, Ultra Ursa Trail 100K) αλλά και του υπό δημιουργία Epirus Trail!


O χάρτης καλύπτει μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από την Κόνιτσα μέχρι τους Φραγκάδες από τη μία μεριά, ενώ από την άλλη από την Βασιλίτσα μέχρι και το Μέτσοβο!

 

Αντίστοιχα, την ίδια αναβάθμιση έχουν και οι ψηφιακές εκδόσεις των χαρτών για χρήση μέσα από το "Anavasi Mapp". Η εφαρμογή Anavasi mapp έχει δημιουργηθεί για να λειτουργεί επικουρικά με τον έντυπο χάρτη και προς το παρόν δεν αποτελεί πλήρες χαρτογραφικό app. Έχει τη δυνατότητα να βλέπεις το στίγμα σου αν χαθείς ή αν έχεις κάποια αμφιβολία για τη θέση σου πάνω στον χάρτη επιβεβαιώνοντας την ακριβή σου θέση. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα απεικόνισης των προτεινόμενων διαδρομών πάνω στον χάρτη, αρκετά σημαντικό χαρακτηριστικό που θα σας γλυτώσει χρόνο από το να ψάχνετε να κάνετε upload το ίχνος σε καποιο χαρτογραφικό app.

 

Τους χάρτες της "Ανάβασης" μπορείτε να τους βρείτε σε ένα μεγάλο αριθμό βιβλιοπωλείων και τα καταστημάτων ειδών outdoor. Δείτε περισσότερα στο https://anavasi.gr/index.php?route=common/home

 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ