Η αφρόκρεμα του Ορεινού Τρεξίματος στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος και Trail Running (WMTRC) - 3 & 6 Νοεμβρίου στο Chiang Mai της Ταϋλάνδης!

By 31 Οκτ 2022

Η ITRA διοργανώνει το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος και Trail Running (WMTRC) στην νέα του μορφή, το οποίο θα φιλοξενήσει περισσότερους από 900 κορυφαίους αθλητές από 46 Ομοσπονδίες μέλη και θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3 & 6 Νοεμβρίου στο Chiang Mai της Ταϋλάνδης.

Οι αποστάσεις των αγώνων Trail Race είναι το το Long Trail (80χλμ, 4910μ. υψομετρικής διαφοράς, με εκκίνηση στις 6.30πμ (GMT+7) το Σάββατο 5 Νοεμβρίου) και το Short Trail (40χλμ, 2777μ. υψομετρικής διαφοράς, με εκκίνηση στις 7.30πμ το Σάββατο 5 Νοεμβρίου). Οι αποστάσεις των αγώνων Ορεινού Τρεξίματος είναι το Classic Uphill (8,5χλμ, 1014 μέτρα υψομετρικής διαφοράς, με εκκίνηση από τις 9.15 π.μ. έως τις 10 π.μ. την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου), Classic Up and Down (11,2χλμ, 441 μέτρα υψομετρικής διαφοράς, με εκκίνηση από τις 9.45 π.μ. έως τις 11 π.μ. την Κυριακή 6 Νοεμβρίου) και Junior Classic Up and Down (11,2χλμ, 441 μέτρα υψομετρικής διαφοράς, με εκκίνηση από τις 8.30 π.μ. έως τις 9 π.μ. την Κυριακή 6 Νοεμβρίου). 

Το επίπεδο των αθλητών που θα συμμετάσχουν και θα διεκδικήσουν θέσεις στο πόντιουμ είναι για πρώτη φορά τόσο υψηλό:

 

Long Trail

Εξετάζοντας τον Δείκτη της ITRA (ITRA PI), η κατάταξη είναι πολύ κοντά μεταξύ των πρώτων 7 ανδρών, καθένας από τους οποίους διαθέτει ITRA PI πάνω από 900. Μεταξύ αυτών είναι οι Hannes NAMBERGER (Γερμανία, ITRA PI 928), Tom EVANS (Ηνωμένο Βασίλειο, ITRA PI 918), Adam PETERMAN (ΗΠΑ, ITRA PI 917), Thibaut GARRIVIER (Γαλλία, ITRA PI 916), Andreas REITERER (Ιταλία, ITRA PI 905), Nicolas MARTIN (Γαλλία, ITRA PI 902) και Martin ANTHAMATTEN (Ελβετία, ITRA PI 901). Ο νικητής πολύ πιθανό να είναι ένας από αυτούς.

Ωστόσο, η Ταϊλάνδη μπορεί να είναι ένας παράδεισος διακοπών και η χώρα του χαμόγελου, αλλά είναι επίσης ζεστή και υγρή σε σύγκριση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, από όπου προέρχονται τα φαβορί.  Οι Ασιάτες με την υψηλότερη κατάταξη στο πεδίο είναι ο Hirokazu NISHIMURA (Ιαπωνία, ITRA PI 834) και ο WONG Ho Chung (Χονγκ Κονγκ, ITRA PI 825). Θα μπορούσαν αυτοί, ή ο κορυφαίος δρομέας της Ταϊλάνδης Jantaraboon "Jay" KIANGCHAIPAIPHANA (ITRA PI 773), ή ο Harry JONES (Ηνωμένο Βασίλειο, ITRA PI 873) που έζησε στο Chiang Mai για χρόνια πριν επιστρέψει πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο, να εκμεταλλευτούν την εξοικείωσή τους με τις συνθήκες για να ανατρέψουν την κατάταξη; Προσέξτε επίσης τους δρομείς που έχουν δοκιμάσει την επιτυχία σε προηγούμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα - ο Nicolas MARTIN ήταν 5ος στην Πορτογαλία το 2019 και ο Ludovic POMMERET (Γαλλία, ITRA PI 877) πήρε την 7η θέση.

Στον αγώνα των γυναικών, θα μπορέσει κανείς να ανταγωνιστεί την εξαιρετική Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Trail Running για το 2019 Blandine L'HIRONDEL (Γαλλία, ITRA PI 811); Σίγουρα είναι το ισχυρό φαβορί για να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Στη δεύτερη θέση σύμφωνα με το ITRA PI, βρίσκεται η Dominika STELMACH (Πολωνία, ITRA PI 773) και τρίτη η Sunmaya BUDHA (Νεπάλ, ITRA PI 772). Για την εξαιρετική Ασιάτισσα αθλήτρια, ένας τερματισμός στο βάθρο δεν θα εξέπληττε κανέναν. Στα φαβορί είναι επίσης και η Azara GARCIA (Ισπανία, ITRA PI 768), η οποία κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας το 2019 και θα επιδιώξει να πάει τουλάχιστον μια θέση καλύτερα στο Chiang Mai.

Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, μόλις 13 βαθμοί χωρίζουν τη δεύτερη και τη δέκατη γυναίκα, οπότε και πάλι λογικά θα υπάρξει μια αμφίρροπη κούρσα για το ποια θα στεφθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.  Και η “κόντρα”μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας για τον ομαδικό τίτλο των γυναικών θυμίζει το ιστορικό The Rumble in The Jungle, αλλά όχι για το μποξ αλλά για το ορεινό τρέξιμο.  Μπορεί άραγε η ομάδα της Γαλλίας να υπερασπιστεί τα χρυσά μετάλλια που κατέκτησε περήφανα το 2019;

 

 

Short Trail

Η ποιότητα των αθλητών στον αγώνα Short Trail Race είναι επίσης εξαιρετικά υψηλή. Στους άνδρες έχουμε τον Jonathan ALBON, τον εν ενεργεία Παγκόσμιο Πρωταθλητή Trail Running με το υψηλότερο ITRA PI από όλους τους συμμετέχοντες στο WMTRC: 943. Ο Jonathan είναι ο δεύτερος καλύτερος δρομέας ορεινού τρεξίματος στον κόσμο με βάση την κατάταξη ITRA, πίσω μόνο από τον Killian JORNET (Ισπανία, ITRA PI 951). Ανάμεσα σε αυτούς που θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν τον Τζόναθαν να διατηρήσει το στέμμα του είναι 7 αθλητές που κατατάσσονται πάνω από το 900: Petter ENGDAHL (Σουηδία, 923 ITRA PI), Frédéric TRANCHAND (Γαλλία, 919 ITRA PI), Stian Hovind ANGERMUND (Νορβηγία, 913 ITRA PI), Thomas CARDIN (Γαλλία, 912 ITRA PI), Rui UEADA (Ιαπωνία, 905 ITRA PI), Francesco PUPI (Ιταλία, 901, ITRA PI) και Martin ANTHAMATTEN (Ελβετία, 901 ITRA PI).  Ο Francesco PUPI τερμάτισε τέταρτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας το 2019 και θα είναι αποφασισμένος να ανέβει στο βάθρο αυτή τη φορά.

Αυτή η τάση συνεχίζεται και στο πεδίο των γυναικών. Το ITRA PI προϊδεάζει ότι η Tove ALEXANDERSSON από τη Σουηδία είναι το ακλόνητο φαβορί. Είναι δεύτερη στη συνολική κατάταξη ITRA των γυναικών (πίσω μόνο από την Courtney DAUWALTER (ΗΠΑ, ITRA PI 830) με το υψηλότερο ITRA PI από όλες τις συμμετέχουσες στο WMTRC: 828. Την Tove θα κοντράρουν 7 αθλήτριες των οποίων το ITRA PI είναι πάνω από 750. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους εξής: Sheila AVILES CASTAÑO (Ισπανία, 780 ITRA PI), Nuria GIL CLAPERA (Ισπανία, 765 ITRA PI), Mathilde SAGNES (Ισπανία, 762 ITRA PI), Eleanor DAVIS (Ηνωμένο Βασίλειο, 758 ITRA PI) και Ariane Wilhem (Ελβετία, 757 ITRA PI)). Η Sheila AVILES CASTAÑO πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας το 2019 και θα είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τη θέση της στο βάθρο φέτος.

 

 

Η συνολική λίστα συμμετοχών βρίσκεται εδώ.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ