Το La Sportiva Lavaredo Ultra Trail επιστρέφει, με ελπίδες για ελληνική διάκριση!

By 24 Ιουν 2021

Η ώρα να σκουστεί και παλι μέσα στη νύχτα το επικό Ecstasy Of Gold του Ennio Morricone και να πάρει εκκίνηση το La Sportiva Lavaredo Ultra Trail είναι μόλις λίγες ημέρες μακριά. Μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας, το LUT επιστρέφει στις 24 – 26 Ιουνίου. Είναι σταθερά εδώ και χρόνια μια από τις πιο δημοφιλείς και συναρπαστικές διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος στον πλανήτη και τραβάει κάθε χρόνο χιλιάδες αθλητές (3.800 φέτος, από 50 χώρες) στην Cortina D’ Ampezzo και τους μαγευτικούς Δολομίτες. Από φέτος αποτελεί και σταθμό του νέου Spartan Trail World Championship. Η λίμνη Mizurina, οι βραχώδεις σχηματισμοί των Δολομιτών με αποκορύφωμα το Tre Chime Di Lavaredo, η θέα από το διάσελο Col De Bois, το Passo Giau, το Cinque Torri, τα πυκνά δάση, η απομονωμένη κοιλάδα Val Travenanzes - το αγαπημένο μας σημείο του αγώνα - με τα βράχια απειλητικά να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας και τους μικρούς και μεγάλους καταρράκτες και οι καταπληκτικές λίμνες συνθέτουν μια από τις ωραιότερες διαδρομές στον πλανήτη. Ταυτόχρονα, οι συμμετοχές πολύ δυνατών αθλητών κάνουν τον αγώνα συναρπαστικό και με απρόοπτες εξελίξεις κάθε χρονιά.

 

 

Φέτος μάλιστα, έχουμε και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον στην κορυφή της κούρσας με την συμμετοχή στους elite αθλητές του φορμαρισμένου Φώτη Ζησιμόπουλου στο Lavaredo Ultra Trail και του Δημήτρη Σελέτη στο Cortina Trail. Οι δυο αθλητές που θα παλέψουν για ένα καλό πλασάρισμα και γιατί όχι μια θέση στο βάθρο, μας μίλησαν για την συμμετοχή τους μόλις έφτασαν στην Cortina: 

Φώτης Ζησιμοπουλος: “Επέλεξα αυτόν τον αγώνα για πολλούς λόγους. Αρχικά επειδή ανήκει στο πρωτάθλημα τού Spartan Trail World Championship και στην συνέχεια λόγω του επιπέδου των αθλητών που συμμετέχουν καθώς επίσης επειδή έχω ακούσει ότι είναι ένας πολύ όμορφος αγώνας. Προσδοκώ να δώσω τα μέγιστα και να βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό. Θέλω να έχω καθαρό μυαλό να τρέξω γρήγορα και να διαχειριστώ τον αγώνα σωστά με στόχο να κυνηγήσω μια καλή θέση. Έχω κάνει πολλή και ποιοτική προπόνηση και έχω δουλέψει αρκετά τα αδύναμα σημεία μου σύμφωνα με τις οδηγίες του προπονητή μου Δημήτρη Κασίμη, αλλά ένας αγώνας ultra είναι ένας αγώνας ultra. Αυτό σημαίνει ότι είναι απρόβλεπτος. Σίγουρα υπάρχουν τα μεγάλα φαβορί πού έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από μένα αλλά αυτό δεν με επηρεάζει καθόλου! Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την La Sportiva Greece πού στηρίζει την προσπάθεια που κάνω σε διεθνές επίπεδο!"

Δημήτρης Σελέτης: "Επέλεξα να κάνω αυτό τον αγώνα για το λόγο να γνωρίσω καινούργια μέρη και να ανταγωνιστώ με καλούς αθλητές δοκιμάζοντας τις δυνάμεις μου. Η προετοιμασία μου πήγε καλά πιστεύω, οπότε ανυπομονώ να τρέξω τον αγώνα. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον προπονητή μου Δημήτρη Κασίμη και τους χορηγούς μου που στηρίζουν τις προσπάθειές μου!"

 

 

Εκτός του Φώτη Ζησιμόπουλου που θα προσπαθήσει να έχει ένα δεύτερο εξαιρετικό πλασάρισμα σε αγώνα του πρωταθλήματος μετά  την τρίτη θέση στο Transgrancanaria HG 128Κ και του Δημήτρη Σελέτη που θα προσπαθήσει και πάλι για μια εξαιρετική επίδοση και πλασάρισμα στην κορυφή μετά την δεύτερη θέση στα 60Κ του Ultra Sierra Nevada 100Κ, αρκετοί elite αθλητές θα συναγωνιστούν για μια θέση στο βάθρο στους αγώνες της διοργάνωσης. Μεταξύ αυτών στους άντρες οι Sebastian Camus, Tofol Castanyer, Marco de Gasperi, Hannes Namberger, Andreu Simon Aymerich, Germain Grangier, Andreas Reiterer, Gabrielle Abate, Adrian Brennwald και το μεγάλο φαβορί του LUT, ο Xavier Thevenard. Στις γυναίκες αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν οι Lisa Borsani, Garcia de los Salmones, Azara Marcano, Mimmi Kotka, Camille Bruyas, Elisa Desco, Ida Nilsson, Mariyia Nikolova και Kathrin Gotz.

 

 

Φυσικά όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, ταξίδεψαν στους Δολομίτες και θα τρέξουν σε κάποιον από τους αγώνες της διοργάνωσης και αρκετοί Έλληνες αθλητές:

Lavaredo Ultra Trail (120Km / +5.800m)

  • Daskalopoulos Athanasios
  • Gavriilidou Despoina
  • Giagkou Petros
  • Katsiropoulos Christos
  • Kourkourikis Ioannis (μια εβδομάδα μετά την εξαιρετική 2η θέση στο Rodopi Challenge 50 miles!)
  • Manos Georgios
  • Nedelkos Spyridon
  • Nikolaidis Dimitrios
  • Nikolaou Nikos
  • Paliouras Vasileios
  • Paspalas Aristomenis
  • Simoglou Georgios
  • Soglemezis Georgios
  • Spilios Dimitrios
  • Theodoris Georgios
  • Zisimopoulos Fotis

 Ultra Dolomites (80Km / +4.100m)

  • Zanas Nikos
  • Fikia Marousa

Cortina Trail (48Κ / +2.600m)

  • Seletis Dimitrios

 

 

Η διοργάνωση ξεκινάει σήμερα Πέμπτη με το 6ο Cortina Skyrace (21Km / +1.000m) και συνεχίζεται την Παρασκευή με την ένατη έκδοση του δημοφιλούς Cortina Trail (48Κ / +2.600m). Ο νέος αγώνας του LUT, ο οποίος έγινε για πρώτη φορά το 2019, το Ultra Dolomites (80Km / +4.100m), αλλάζει σημείο εκκίνησης κάθε χρονιά και φέτος ξεκινάει το Σάββατο από το Sesto (Bolzano), και τερματίζει στην Cortina D’ Ampezzo. Ο μεγάλος και ο πλέον δημοφιλής αγώνας της διοργάνωσης, το Lavaredo Ultra Trail, ξεκινάει την Παρασκευή το βράδυ στις 23.00 (ώρα Ιταλίας)  από την Cortina D’ Ampezzo στην οποία επιστρέφει μετά από 120km και +5.800m ανάβασης. Υπάρχουν αλλαγές σε σταθμούς ανεφοδιασμού με κυριότερο την μεταφορά του κύριου σταθμού από το καταφύγιο Auronzo χαμηλότερα και νωρίτερα στην λίμνη Mizurina καθώς και οι εκκινήσεις σε block λόγω των υγειονομικών μέτρων. 

To ρεκόρ διαδρομής στο Lavaredo Ultra Trail το έχει στους άντρες ο Andy Symonds με χρόνο 12:15:04 (2016) και στις γυναίκες η Caroline Chaverot με χρόνο 13:40:34 (2015)

 

Περισσότερες πληροφοριες μπορείτε να βρείτε στα:

 

Και φυσικά μέσα από τα social media του Advendure, όπου θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των αγώνων!

 

Καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές και να το απολαύσουν!

 

 

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ