4οι Ορεινοί αγώνες Καβουσίου Ιεράπετρας – Kavousi Mountain Running 2016

30 Αυγ 2016

Με μεγάλο ενθουσιασμό ανακοινώνουμε την διεξαγωγή 4ων  ορεινών αγώνων ,στο Καβούσι Ιεράπετρας την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 9:00. 40 μέρες πρίν την εκκίνηση και οι εγγραφές έχουν ανοίξει από την 1η Αυγούστου. Εδώ μπορείτε να κάνετε απευθείας την εγγραφή. Διαβάστε προσεκτικά τις Αναλυτικές πληροφορίες και κάντε την ηλεκτρονική σας αίτηση στον ιστότοπο oykritis.gr.

Διαδρομές

Σε τοπία που κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα πραγματοποιούνται για 4η χρονιά ο αγώνας των 21 χλμ (θετικής/αρνητικής υψομετρικής ±1300 μ. 60% μονοπάτι) και για 2η χρονιά ο αγώνας των 6 χλμ (θετικής/αρνητικής υψομετρικής ±320 μ. 50% μονοπάτι). Επίσης θα διεξαχθεί ο καθιερωμένος αγώνας για μαθητές δημοτικού 1000 μ.

Στις φτωχές τούτες παραγράφους είναι αδύνατον να αποτυπωθεί η ομορφιά των φαραγγιών Μέσονα και Χαυγά, το σπάνιο πευκόδασος της Θρυπτής και η θέα του Κρητικού πελάγους, καθώς επίσης το άρωμα των Κρητικών βοτάνων που είναι διάσπαρτα σε όλο το δίκτυο των μονοπατιών της διαδρομής.



Ο τόπος

Χαμένα στα βάθη της ιστορίας είναι τα μέρη που θα τρέξουν οι συμμετέχοντες όπως η Αρχαία  Μινωική Ελιά(1300 π.χ.) η οποία περικλείεται από τους εγγύς τέσσερις αρχαίους οικισμούς: "Βρόντος", "Πλάι του Κάστρου", "Ακρόπολη Αζοριά" και από τον οικισμό του Καβουσίου, που χρονολογείται από το έτος 4700 π.Χ. με διαρκή κατοίκηση μέχρι σήμερα.


Διοργανωτές

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβουσίου Ιεράπετρας και τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης. 


Έπαθλα

Όλοι οι συμμετέχοντες στον μεγάλο αγώνα θα λάβουν τεχνικό T-shirt και βαρύτιμο μετάλλιο. Στον Μικρό αγώνα βαμβακερό T-shirt και μετάλλιο.


Μεταφορά

Θα ναυλωθεί λεωφορείο για την δωρεάν  μεταφορά από και προς Ηράκλειο την μέρα του αγώνα. Η αίτηση για την χρήση του λεωφορείου γίνεται μέσα από τις ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής.


Διαμονή

Ειδικές τιμές στους συμμετέχοντες και συνοδούς στα ξενοδοχεία στην περιοχή Καβουσίου


Φιλοξενία

Μετά το τέλος των αγώνων όλο το Καβούσι θα προσφέρει το απίστευτο παραδοσιακό φαγητό όπως κάθε χρονιά σε κάθε συμμετέχοντα & συνοδό.


Εθελοντές

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας που είναι πάντα κοντά μας : Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης , Ερυθρό Σταυρός και Σώμα Σαμαρειτών Ιεράπετρας και τους Εθελοντές Διασώστες Ιεράπετρας Κρήτης (ΕΔΙΚ)


Χορηγοί

Ευχαριστούμε τα καταστήματα GOUFAS MOUNTAINCLUB.GR στο Ηράκλειο για την ευγενική χορηγία δώρων και δωροεπιταγών για τους συμμετέχοντες αθλητές.

 

Καλή αντάμωση

Νίκος Φερετζάκης

Τεχνικός Υπεύθυνος Αγώνων

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ