Μεγάλοι νικητές του UTMB 2019 o Ισπανός Pau Capell και η Αμερικανίδα Courtney Dawalter!

Από 31 Αυγ 2019

Μεγάλος νικητής του UTMB 2019 ο Pau Capell, οδηγώντας την κούρσα από την αρχή και μάλιστα αυξάνοντας την διαφορά από τους αθλητές που τον τον καταδίωκαν μετά τα 2/3 της διαδρομής. Ο αθλητής της The North Face έδειξε και στο Mont Blanc την φοβερή κατάσταση που βρίσκεται τα τελευταία 2 χρόνια!

 

 

Ο Xavier Thenevard δεν κατάφερε να κερδίσει για 4η φορά το UTMB και να γίνει ο πλέον πολυνίκης του αγώνα αφού μέχρι σήμερα 3 αθλητές έχουν από 3 νίκες: o ίδιος, ο Kilian Jornet και ο Francois D'Haene, αλλά κατάφερε να βρεθεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με επίδοση 21.07.56. Μια ακόμη εντυπωσιακή επίδοση για τον "αθόρυβο" αλλά τόσο σπουδαίο Γάλλο αθλητή που φέτος κέρδισε τα 90 χιλιόμετρα του Marathon du Mont Blanc και το 100μιλο Ultra Trail Mount Fuji. Αυτή τη φορά βρέθηκε από νωρίς στο κυνήγι του Pau Capell αλλά ο Ισπανός αθλητής εμφανίστηκε πολύ αποφασισμένος και δυνατός. Σταθερά στο πόντιουμ του UTMB, γεγονός εξαιρετικά σπουδαίο!

 

 

Ο Νεοζηλανδός Scott Hawker συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών στο φετινό UTMB, τερματίζοντας στην τρίτη θέση με χρόνο 21.48. Μετά το 100ο χιλιόμετρο ανέβηκε αισθητά ο ρυθμός του, μπήκε στην πρώτη τριάδα και διατηρήθηκε εκεί. Σπουδαία χρονιά για τον Hawker, μετά την 3η θέση στο La Sportiva Lavaredo Ultra Trail και την 5η στο Vibram Hong Kong 100!

 

 

Το μεγάλο φαβορί, η Αμερικανίδα Courtney Dawalter ήταν η μεγάλη νικήτρια του UTMB 2019 με χρόνο 24.34.26 και μάλιστα με πολύ εμφατικό τρόπο αφού έκανε μια μοναχική κούρσα στην κορυφή από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα του αγώνα. Δεύτερη ήταν η Kristin Berglund, η οποία έκανε πολύ έξυπνη διαχείριση που την έφερε στο πόντιουμ με χρόνο 25.34.12. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Maite Maiora Elizondo με χρόνο 25.41.30, κάνοντας μια εκπληκτική κούρσα στα τελευταία 10 χιλιόμετρα!

 

 
Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Wonder Run – Ένα διαφορετικό project, με φιλανθρωπικό σκοπό από τον Θωμά Πουρλίδα και με τη στήριξη του… https://t.co/Zi9osSAXMG
Naxos Sea Kayak Symposium: Ο Μανώλης Λουδάρος μας μιλάει για το πρώτο Διεθνές Συμπόσιο Καγιάκ στην Ελλάδα, το οποίο… https://t.co/tQ1my0N0L7
Προετοιμασία Μαραθωνίου - 10 ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους (Μέρος 3ο), από τον Ιωάννη Δαγκόγλου για το… https://t.co/DTdsyObZIR
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Τα «γρήγορα πιστόλια» πέταξαν στο Παγκόσμιο της WMRA στην Παταγονία

Προετοιμασία Μαραθωνίου - 10 ερωτήσεις και οι απαντήσεις του (Μέρος 8ο)!

Προετοιμασία Μαραθωνίου - 10 ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους (Μέρος 7o)!

Σακίδια GREGORY, η σπουδαία μάρκα σακιδίων πλέον και στην Ελλάδα!

Wonder Run – Ένα διαφορετικό project!

Naxos Sea Kayak Symposium: Ο Μανώλης Λουδάρος μας μιλάει για το πρώτο Διεθνές Συμπόσιο Καγιάκ στην Ελλάδα!

Προετοιμασία Μαραθωνίου - 10 ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους (Μέρος 6o)!

Παναγιώτης Παναρίτης, το μέλλον του Ελληνικού ultra trail του ανήκει!

Προετοιμασία Μαραθωνίου - 10 ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους (Μέρος 4ο & 5ο)

SUUNTO 9 BARO + HR BELT: Μπαταρία, καινοτομίες και επιδόσεις στο μάξιμουμ (update Νοεμβρίου 2019)!

3η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στο Μέτσοβο 2 & 3 Νοεμβρίου

Προετοιμασία Μαραθωνίου - 10 ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους (Μέρος 3ο)